май 19, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Мирослав Ангелов – Георги Гаджев с титлата на рали на България

Новите стари шампиони на България по рали са Мирослав Ангелов и Георги Гаджев с Skoda Fabia R5 Evo. Екипажът на Мегапорт завърши на второ място в рали „Сърбия“, което е валидно за нашия шампионат. Така Миро Ангелов за трети пореден път сложи короната.

Победата спечели за втора поредна година местна звезда Душан Боркович, с навигатор Игор Маркович, също с Skoda Fabia R5 Evo. Те завършиха на 2:20,9 мин. пред българския екипаж. Трети станаха  Йордан Атанасов и Ангел Башкехайов (АРТ Моторспорт) с Mitsubishi Lancer Evo 9 на 3:21,6 мин.

На четвърта позиция са 19-годишния Денис Станчовски и Явор Брънков (Автоцар) с Peugeot 208 R2. Денис спечели две титли – в категорията на автомобилите с две задвижващи колела и в RC4.

След като вчера Боркович „скочи на газта“ и спечели всички 6 специални етапа за деня, в днешните се разписа и Миро Ангелов. Той взе две отсечки – 9-ата Станишици, като бе с 5,7 сек. по-бърз от Боркович и в 11-ата – Жупа Тамяника 2, където бе с 19,6 сек. – по бърз от Андрей Гиртофан с Skoda Fabia R5 Evo. Боркович бе 3-и.

За Денис Станчовски това е най-доброто класиране досега и то в международно състезание.

Четвъртото място в рали Сърбия му донесе подиум за нашия шампионат – 3-и след Ангелов и Данчо Атанасов. Естествено и двете титли, за които споменахме.

Основният конкурент на Денис – Дилян Станков (Дианел) с Peugeot 208 R2 удари бордюр, скъса е джанта и повреди диска. При опит да се върнат до сервизния парк, Станков изпусна контрола над колата, която се преобърнал. Така екипажът отпадна и загуби надежди за титла.

С титлата се поздравиха и  Левент Ризов и Добрин Абрашев (Мотоспорт Т-Н Добрич) с Honda Civic. Основният конкурент на Левент в клас RC3 бе Емил Денев. Прокурора обаче отпадна, въпреки че Ризов бе преди него в класирането.  В клас RC5 с титлата са семейство Петър и Любка Йорданови с Hyundai i20.

Снимки Атанас Марков