май 19, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Мирослав Ангелов с Skoda Fabia R5 Evo2 печели рали-спринт „Пещера“

Очаквана победа в първото автомобилно състезание за сезона – рали-спринт „Пещера“ спечелиха Мирослав Ангелов и Георги Гаджев (Мегапорт Рейсинг) с Skoda Fabia R5 Evo2. Така с успех дуетът започна шампионата и защита на титлата си в тази дисциплина.

Снимки Петко Станчев, RallyXpress

Очаквано бе Миро да спечели и четирите етапа от спринта от Пещера до св. Константин. И го направи по перфектен начин. Двамата събраха от четирите си победи 31:23.3 мин. Втори, на 1:19.2 мин зад тях са Денис Станчовски и Явор Брънков (Престиж Рали Тим) с Peugeot 208 R2. Младежът от Панагюрище – първи в клас RC4, е вицешампион за миналата година и сега започна сезона на подиума. Там стъпи и третият тандем класирането  – Антон Титов и Динко Георгиев (Мегапорт Рейсинг), също с Peugeot 208 R2,  които останаха на 1:24,4.

Всъщност, ако имаше някаква интрига в състезанието, та тя бе дуелът на Станчовски с Титов. Дамата, Титов и Денис се захапаха още в първия етап – съответно 2-и и 3-и, после Денис бе 2-и, а Титво 6-и. На третия етап Титов бе 4-и, а Станчовски – 5 и в последния Денис бе 3-и, а Антон – 4-и. Така се стигна до 5.2 сек. разлика между тях в Пещера.
Инак Ангелов си остава непобедим. Според сайта RallyXpress, той взема четвърто поредно първо място от април 2020 г. в Дряново насам с общо 379.38 км и 29 спечелени етапни победи. Освен това Ангелов и Гаджев следващата седмица ще стартират в рали „Ескишехир“ в Турция.

Друг пилот, който като буря се втурна към подиума бе Борис Григоров с навигатор Виктор Миленков (MG Рали Тим) с Mitsubishi Lancer EVO9. След втория етап двамата се вдигнаха на щурм и до финала успяха да се настанят на 4-о място в крайното класиране и първи в НС2. Те не само изместиха от тази позиция Екатерина Стратиева – Георги Аврамов (Астра Рейсинг) с Peugeot 208 R2, но с две втори място бяха по-бързи от Станчовски и Титов.

За Турция стягат багажа Катя Стратиева и Жоро Аврамов.  Затова в Пещера  Стратиева направи уж тест, но с много силно каране. Боби Григоров победи Катето само с 2,6 сек. Завръщането на трикратната европейска шампионка на наше рали е значимо и се вижда, че смесеният тандем работи добре, заедно с „прясно“ ревизираната кола.  

Шести в общото класиране станаха Тодор Атанасов – Кирил Ичеренски (Флат аут) с ВАЗ 2108. Двамата са първи в клас НС4. На 7-о място финишираха бившите шампиони на България в спринта Динко Иванов и Живко Желев (Стара Загора) със Citroen С2 R2). Двамата героично се пребориха да дойдат и да стартират, а пък и финишираха.

След тях – 8-и са Добрин Борисов и Пламен Иванов с Renault Clio Maxi, които станаха първи в НС3. Първи в клас RC5 и 9-и в крайното класиране станаха Красимир Каменов и Виктор Туджаров със Citroen SAXO. Десетката оформиха Георги Кузев и Красимир Механджийски с Honda Civic.