юни 29, 2022

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Младият отбор на „ECONT RACING TEAM“ с успешен уикенд в Сърбия

Младият отбор на „ECONT RACING TEAM“ направи изключително успешно представяне по време на Открития шампионат на Сърбия по мотоциклетизъм на писта, който беше и кръг от BMU надпреварата през 2022.

В съботния ден на подиума в клас F600 се качи Николай Петров (3 място), който в неделя завърши 6-ти. В клас SSP 300 Виктор Стоянов записа 10-то и 13-то място. В SSP 600 Марио Ашминов финишира 7-ми от съботния ден, но не успя да вземе точки във втория старт. Във F 1000 Симеон Сираков два пъти завърши 8-ми.

„Второ състезание за младият отбор на „ECONT RACING TEAM“ премина успешно на писта NAVAK в Сърбия. Извоювахме подиум за България в клас F600 и направихме добри времена в F1000 и SSP300. Изпращаме състезанието и с инцидент, до който доведе пилотска грешка. За съжаление тя беше причина стартът да е неуспешен и за още двама български състезатели, което безспорно е разочароващо за всички. Състезаваме се в спорт, в който всяка грешка може да е фатална. За щастие, всички са живи и здрави. Гледаме на случилото се като на урок и продължаваме да се готвим за идните стартове. Вярваме, че освен амбиция за спортни постижения, нашата мисия е и да вдъхновяваме младите за спортсменство, силен дух и отговорност на пистата и на пътя. Ние, като отбор, работим в тази посока и се надяваме усилията ни да бъдат споделени и от другите отбори, както и от организаторите на състезанията и официалните лица. Лесно да бъдем кумири на младите, когато побеждаваме, но е важно да бъдем добър пример и когато губим, независимо от обстоятелствата. Продължаваме да работим усърдно и с младите таланти, да бъдем проводник на тези ценности, да изградим заедно едно силно поколение от млади и успешни български състезатели, с които да се гордеем в цяла Европа и по света“, това написаха в социалните мрежи „ECONT RACING TEAM“