май 24, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Можем да се гордеем с усилията си в Safari, казва Абитебул от Hyundai

Президентът на Hyundai Motorsport и шеф на отбора Сирил Абитебул похвали усилията и ангажираността на своя отбор от Алценау след тежкото рали Safari Кения миналата седмица.

Заводските автомобили i20 N Rally1 Hybrid на От Танак и Есапека Лапи бяха принудени да се движат по правилата за рестартиране след проблеми в първия ден, докато Тиери Ньовил загуби 10 минути с проблем, свързан с горивото, през втория ден.

Въпреки тези проблеми белгийската звезда Нойвил увеличи преднината си на върха в шампионата на пилотите, докато отборът ограничи загубата на точки от конкурентния производител до само четири.

Абитебул призна, че е имало проблеми с автомобила, но изтъкна, че темпото, показано в неделя, показва напредък в африканското състезание. Той каза: “Екипната работа вероятно е ключовата дума на уикенда в събитие, което винаги поставя редица предизвикателства пред екипажите, но за съжаление малко повече пред нашия. Някои от тях бяха естествена част от Сафари рали Кения, но други се самонараняваха от остатъчни слабости на нашите автомобили.

“Темпото ни е много добро и е равностойно на това на най-близкия ни конкурент в състезание, в което миналата година изоставахме толкова много – хубаво е да се види напредъкът, който постигнахме за по-малко от година. Той се дължи на фантастичната работа през зимата във фабриката, но възстановяването от целия хаос, с който се сблъскахме по време на този уикенд, се дължеше на страхотната екипна работа и дългите часове на всички тук, които натискаха и държаха главите си горе.

“Особено много ми харесаха финалните един-два-три [резултата на Wolf Power Stage] от нашите екипажи – това е демонстрация на възможностите на нашия автомобил, но и на начина на мислене, който трябва да преобладава в този шампионат във всяка една ситуация.”