август 11, 2022

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Мотолексикон със СИМЕОН СИРАКОВ №67 състезател в клас F1000

Гост в рубликата “Мотолексикон с Motosport.bg” e Симеон Сираков пистов състезател в клас F1000. Ето как отговори на нашите въпроси:

  1. Какъв беше сезон 2021 през твоя поглед и ако трябва да го опишеш с една дума каква ще е тя?

Думата е “Страхотен”!


  1. Най-голямата радост и най-голямото разочарование през тази година?

Най-голямото разочарование е това, че изпуснах един от стартовете заради спукана гума на загряващата обиколка. Най-голямата радост беше, когато направих 1,25 на Серес!


  1. Какво те мотивира да се занимаваш с този спорт?

Цял живот се занимавам с мотори, мотивира ме любовта към моторите и като цяло към този спорт.

  1. Как би се описал/а на тези, които не те познават?

Born to be a biker.


  1. Кои са основните качества, които трябва да има състезател, за да се занимава с мотоцикбетизъм на високо ниво?

Основните качества за един пилот са: трябва да е целеустремен, да знае какво иска, постоянство за да не се отказва от целите си, търпение защото целта за да я достигнеш безопасно става бавно и изисква много тренировки!


  1. Освен на себе си, на кого още дължиш резултатите, които записа?

Много хора са замесени: на първо място отбора, моите приятели, механици, съотборници и естествено жена ми! Също огромна заслуга тази година в моята подготовка има Мити Рейсинг, на който съм много благодарен. И на последно място, но не и по-важност на всички спонсори особенно Еконт и в часност г-н Николай Събев!

  1. Какви ще са целите през 2022 година?

2022 продължаваме да се борим. Първият ми състезателен сезон 2020 завърших 15 от близо 40 пилота. Тази година съм 9-ти в крайното класиране от 45 пилота в републиканския шампионат. Догодина 4-5 и по догидина първи. Научил съм се, че в живота хубавите неща стават бавно, щастлив съм че завирших и този сезон без тежки падания и контузии, подобрих уменията си и времената си на всички писти които караме, доволен съм от този сезон и продължавам така и през следващия.