август 11, 2022

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Мотолексикон с Ники Петров №5 клас F600

Гост в рубликата “Мотолексикон с Motosport.bg” e Ники Петров пистов състезател в клас F600. Ето как отговори на нашите въпроси:

  1. Какъв беше сезон 2021 през твоя поглед и ако трябва да го опишеш с една дума каква ще е тя?

Виждам сезон 2021, като много успешен за мен. Успях да постигна постоянството, към което се стремях и оттам – много по-лесно започнах да свалям времента си, така че да са конкурентни на топ състезателите… Открих грешки, които ще са в списъка за изглаждане през 2022.

2021 с 1 дума – трудно е да е с 1 дума, защото имаше толкова много моменти, които го правеха ту лесен , ту труден, падания, хубави ползотворни карания….. бих казал силен и ползотворен, каляващ сезон.


  1. Най-голямата радост и най-голямото разочарование през тази година?

Голяма радост е, когато виждаш познати и приятели да са дошли на 200 300 км разстояние, само за да те гледат и да се снимате, за да те подкрепят, да усетиш енергията им, че искрено се радват…..

Много се радвам, когато карането е ползотворно и научавам нови неща и видя, че времената си ги правя, без да има някой пред мен да дава маркери……

Най-голямата радост е, когато някой приятел или някой съвсем непознат поиска съвет от мен – как да кара, как да направи нещо на пистата, как да подобри времето си….. това ме кара да се чувствам страхотно!

Не обичам да говоря за разочарования, мисля че тях е добре сам да премисляш и да си взимаш поуките в собствената си глава и да започваш по-скоро да работиш над грешките, които са те довели до това разочаровние и да ги изгладиш….


  1. Какво те мотивира да се занимаваш с този спорт?

Мотивират ме много неща да съм в спорта.

Чувствам се на мястото си. Карането и гоненето на времента ме поставя на ръба постоянно и да искам да се надскоча, да се натисна физически и психически, да науча нови неща за мотора, за неговата работа, за настройка….. Мотивира ме това, че вече има много хора, които разчитат на мен за съвет, който ще ги бутне напред. Научавам се на търпение и това много ме радва…..


  1. Как би се описал на тези, които не те познават?

Уффф… тук вече ме затрудни 😁 то всеки си съди през неговата призма, кой какъв е……  да го кажем “Човек, обичащ живота, благодарен за всяко препятствие, Smile – no matter what…  🤷‍♂️ ”


  1. Кои са основните качества, които трябва да има състезател, за да се занимава с мотоцикбетизъм на високо ниво?

На първо място трябва да имаш страаашно много хъс, упоритост, желание, нерви и мотив, заради който да го правиш. Талантът мисля че, колкото и да го имаш, не се ли тренираш и развиваш, то той е почти без значение…. После трябва да имаш приятелите и отбор, с които да го правиш, нямаш ли ги тях….. сам няма да стигнеш до никъде…..


  1. Освен на себе си, на кого още дължиш резултатите, които записа?

Сам не си за никъде…… Семейство, приятели, спонсори,  отбор, познати, всички тези хора, на които разчиташ, когато нещата се сдухат и същите с които споделяш страхотните моменти.


  1. Какви ще са целите през 2022 година?

Ами поставям си високи цели за 2022, планът за изпълнение е вече задействан, защото реално нямаме много време за подготовка…… продължаваме с физическото, нон стоп…. ще се ограмотим още малко и останалото ще пазя в тайна, за някое друго интервю. 😉


Благодаря за проявения интерес и затова, че застанахте твърдо зад мен  през 2021! Ще се гледаме и  четем през 2022. 😃 ✊🤜🤛