април 19, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Мотополигон “Киппен” край Кортен ще домакинства на два кръга от РШ по мотокрос

Най-новият лицензиран мотополигон в страната ни – “Киппен” до с. Кортен, община Нова Загора ще бъде домакин на два кръга от Републиканския шампионат по мотокрос. През миналата година край Кортен се проведе кръг от шампионата, а тази домакините от „Kippen MX Racing Team“ са амбицирани да организират нови две състезания, след дебюта в календара през 2020.

Собственикът на “Kippen MX Racing Team” Красимир Иванов разказа пред сайта на БФМ, че е решил да изгради трасето, за да има къде състезателите от тима да тренират.

“Живял съм в Кортен, гледал съм много състезания на старата писта, която беше разрушена през годините. Сега пистата е моя, частна, на клуба и никой не може да я развали. Подготовката на състезателите ни върви добре, имаме 11 състезатели, тренират редовно и мисля, че треньорът Михаил Михайлов ще ги подготви добре за сезона”, сподели Иванов.

Тази година мотополигонът ще приеме два кръга от шампионата на страната. Трасето винаги е готово за тренировки и състезания, но домакините обещават да направят някои промени – част от елементите ще бъдат премахнати, ще се направят нови, трасето ще бъде удължено с още 150 метра.

“Искам всички в клуба да са здрави, да няма травми. Сигурен съм, че всички състезатели на “Kippen MX Racing Team” ще дадат най-доброто от себе си по време на състезанията”, категоричен е президентът на клуба Красимир Иванов.

Източник: БФМ