май 24, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Мотоциклетите GAS GAS излизат на пистата в Moto3

Мотоциклетите GAS GAS излизат на пистата. От следващия сезон марката ще се състезава в най-малкия клас Moto3 в Гран при. Испансикят производител прави  още една историческа стъпка напред. Те разширяват още повече своята глобална състезателна програма за 2021 г.

GAS GAS са позната и авторитетна марка в състезания по ендуро и рали, в триал и MXGP, както и US Supercross. Сега GAS GAS влиза в най-престижните мотоциклетни състезания – на писта. Те се обединяват с екипа на Хорхе Мартинес и неговия тим Aspar Moto3, за да влязат в световния шампионат.

Бившият световен шампион Хорхе Мартинес сега  един от най-големите авторитети в падока на мотоциклетната Гран при. Негови екипи имат активност и в трите класа на шампионата. С него GAS GAS  Motorcycles влизат официално в световния шампионат на ФИМ в Moto3 за първи път в историята. Отборът ще се управлява от Aspar Team  на Хорхе Мартинес. Пилоти ще са Серхио Гарсия и Изан Гевара.

И така, защо Moto3, защо Aspar и защо сега? Нещата са много добре пресметнати. Времето, както се казва, е всичко! В GASGAS вярват, че сега е подходящият момент да разширят спортната си дейност на асфалта. Като испанска марка те ще си партнират с Aspar – един от най-успешните испански тимове. Така ще се спази традицията – испански производител с испански отбор и испански пилоти.

Мотоциклетът, изобразен на снимката е компютърна изработка. Пилотите Серхио гарсия и Изан Гевара ще се състезавт с RC 250 GP. Двамата млади пилоти ще имат възможност скоро д карат истинската машина.