юли 18, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Мотоциклети Husqvarna разширяват гамата за мотокрос за 2025 г

7897979

Мотоциклетите Husqvarna поставят нов и по-висок стандарт за чисто мотокрос представяне през 2025 г. с подсилена гама от седем машини за новата моделна година. Многобройните технически актуализации включват преработени рамки, монтажи на двигателя, каросерии и настройки на окачването, които се комбинират, за да създадат по-високо преживяване при каране с два вълнуващи, нови двутактови модела, добавени към гамата – TC 150 и TC 300.

Базиран на водещия в класа си TC 125, новият TC 150 запълва празнината между TC 125 и TC 250. Предлагайки подобрена обща мощност и значително увеличение на въртящия момент, TC 150 е идеалната машина за състезатели, които искат да получат предимство при съревнование с 250-кубикови 4-тактови машини. Сглобен с компоненти, изпитани на състезания, и осигуряващ на всички ездачи вдъхновяващо увереност управление, TC 150 със сигурност подсилва 2-тактовата гама, предлагана от мотоциклетите Husqvarna.

Същата философия важи и за новия TC 300. Използвайки доказаните основи на TC 250, 300-кубиковият модел е способен да се състезава с 450-кубикови 4-тактови мотори благодарение на универсалния си двигател, който осигурява изключителен въртящ момент и максимална производителност. Несъмнено TC 300 поставя нови стандарти за мотокрос машините, предоставяйки върхова комбинация от ненадмината мощност и управляемост в рамките на лека конструкция.

FC 250 и FC 350 продължават да се задвижват от най-съвременни DOHC двигатели, които са проектирани да бъдат леки и играят важна роля за повишаване на цялостното управление. Заедно с FC 450 – флагманската машина за мотокрос, произвеждана от Husqvarna Motorcycles – всички 4-тактови модели разполагат с най-новите технологии и електронни помощни средства за ездача за превъзходно представяне на пистата.

Рамата от последно поколение гарантира, че всичките седем модела предлагат изключително управление през 2025 г. С намаляване на материала около горното окачване на амортисьора и в предната част на шасито, ревизиите са въведени с цел подобряване на характеристиките на огъване, намаляване на теглото и подобряване на завиването, без да се прави компромис със стабилността на правата линия. Освен това, и изключително при трите 4-тактови машини, новите опори на двигателя подпомагат пъргавината на всеки мотоциклет.

Допълнителните промени по шасито включват нови настройки на окачването, уплътнения на свръзката и болт за свръзка с по-малък диаметър, за да се намали теглото, а преработените кожуси на резервоара позволяват по-лесен достъп до регулаторите на амортисьора WP. Височината на седалката е с 5 мм по-висока и по-широка в най-ниската точка за по-лесно придвижване по мотоциклета, докато новите, вдъхновени от шведския дизайн графики създават отличителен външен вид.

Всички модели са майсторски изработени с най-новите технологии и помощни средства за ездача, в допълнение към това разполагат с обширен списък от първокласни компоненти за вторичния пазар, за да гарантират, че всяка машина предоставя най-добрите в класа си възможности за каране. Новото за 2025 г. са най-новите гуми MX34 на Dunlop, които осигуряват подобрено ускорение и завиване, а кормилото ProTaper, ръкохватките ODI и съединителната и спирачната система Brembo са запазени заради доказаната им ефективност и издръжливост.

Гамата от технически аксесоари, ориентирана към състезанията, съпътства пускането на пазара на мотокрос машините за 2025 г., като основният компонент е модулът за свързаност Offroad. След като се инсталира и свърже с безплатното за изтегляне приложение Ride Husqvarna Motorcycles, ездачите могат да създават и запазват множество карти на двигателя и настройки на окачването, които да отговарят на различни състезателни повърхности и условия.

Осигурявайки комфорт, вдъхновен от шведския стил и безопасност за всички ездачи, колекцията облекла гарантира максимална защита по време на всяко състезание. Пълната гама включва екипировка за езда и защитно облекло, като всеки продукт е проектиран в съответствие с гамата от 2025 модела за мотокрос, предлагани от Husqvarna Motorcycles.