август 11, 2022

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

„М6 Ямаха Рейсинг тийм“ с четири отличия от годишните спортни награди на Перник

Отборът на „М6 Ямаха Рейсинг тийм“ получи четири  от годишните спортни награди на Перник.

Николай Павлов и Дани Цанков грабнаха отличията в категориите при подрастващите.  Европейският вицешампион в клас 65 сс Цанков е втори в категорията „Най-перспективен млад състезател до 14 години“, Павлов  спечели допитването за „Най-млад номиниран състезател“. 7-годишният талант вече има зад гърба си европейска и републиканска титла по мотокрос в клас 50 кубика.

В анкетата за отбор номер 1 на 2021 година 27-те гласували посочиха на първо място с актив от 130 точки мотоциклетен спортен клуб М6 Ямаха Рейсинг тийм. Треньорът на отбора Мартин Тодоров пък получи приза най-добър сред колегите си за годината.

Състезателят по класическа борба Айк Мнацаканян стана спортист номер 1. Кметът на Общината Станислав Владимиров връчи наградата на призьора. Той отличи и любимеца на публиката – футболиста Божидар Васев.

В категория “Най-перспективен млад състезател на 2021 година” до 14, 16 и 18 години призьори са Сияна Борисова – състезателка по художествена гимнастика на клуб Виктория, Камен Каменов- баскетболист от Миньор-2015 и Андреа Георгиева от клуб по сумо Миньор.

В престижната класация бяха номинирани 23 спортисти.

Наградата за най-добър спортист с увреждане за 2021-а бе връчена на Росен Седефчев – състезател по лека атлетика и канадска борба на клуба за инвалиди Кракра. Той е носител на бронзов медал по канадска борба – дясна ръка от световното първенство в Букурещ, Румъния и е четвърти на европейското първенство в Литва в същата дисциплина.