април 19, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Надя Падовани е новият собственик на Gresini Racing

Gresini Racing продължава да бъде на пистата в рамките на семейство Грезини. Новият изпълнителен директор на тима е Надя Падовани, съпруга на покойния Фаусто Грезени. Тя ще ръководи базираната във Фаенца компания. Надя поема изцяло ролята на Фаусто, като по този начин става както собственик, така и ръководител на отбора.

Това не е единствената новина, тъй като синовете им Лоренцо и Лука също ще бъдат главни действащи лица. Първият ще участва в административната част на компанията, докато вторият ще има роля в спортното направление и вече ще присъства в Херес с екипа по време на кръга този уикенд. Ще бъде и на всички оставащи състезания до края на сезона.

С цялото семейство на борда, ще се даде приемственост на компанията. Такова  би било желанието на Фаусто Грезини да се завърне в MotoGP като независим екип. Това  ще стане реалност от 2022 г., както се очаква от договора, подписан с Dorna в края на миналия сезон.

Надя Падовани – собственик и ръководител на отбора Gresini Racing: „Бих искала да мисля, че двете семейства на Фаусто – нашето и състезателното, са обединили усилията си да представят всичко, което той е планирал. Особено в MotoGP. Да имаш независим екип във висшия клас със сигурност е нещо много взискателно. Отборът ще бъде изграден от нулата, но знам, че всички в компанията дават своите 110%, за да сбъднат мечтата си. Лично аз го виждам като истинска мисия, предизвикателство, пред което ще се изправим. Ще вървим напред, благодарение на силата на Фаусто, който ни следва отгоре. В момента разговаряме с няколко производители и след няколко седмици ще разкрием подробностите за нашия проект MotoGP.”