Над 100 състезатели със заявка за 3-ия кръг НШ по мотокрос на полигона в местността Докса баир

Криси Иванова

Над 100 състезатели ще се включат в 3-ия кръг от Републиканския ни шампионат по мотокрос на полигона в местността Докса баир край село Кортен, Нова Загора.

Това е втори старт за сезона на мотополигона на „Kippen MX racing team“ след първото състезание за годината в средата на месец май. Домакините увериха, че трасето е подготвено максимално добре и от петък очакват състезателите и техните щабове.

Състезанието ще е изключително важно за лидерите в класирането в класове МХ 65 и МХ 85, на които им предстои участие на финалите на Европейското първенство. Разликата в точките между първите трима във всички класове е малка, което е предпоставка за битка до последната обиколка.

При най-малките – 50 сс начело е Кристиян Андреев от „Алба Дамасцена МСК“ с 92 точки, следван от Георги Илиев от МСК „Дизел юнак“ с 89 и Николай Павлов от „М6 Ямаха рейсинг тийм“ с 87. При 65-кубиковите лидер с пълен актив е Дани Цанков от „М6 Ямаха рейсинг тийм“ – 100 точки, Георги Гинов от „Мото спорт Варна“ е с 88, а Илия Димитров от „Марица рейсинг тийм“ с 80.

В клас МХ 85 лидер е Венцислав Тошев от „Мото спорт Варна“ с 94, пред Мирослав Димитров от „Марица рейсинг тийм“ с 87 и Мартин Лалев от „Киппен МХ рейсинг тийм“ със 76. В класовете МХ 2 Junior и МХ 2 Николай Малинов от „АИТ рейсинг тийм“ е начело, пред Димитър Грозданов от „МХ тийм Симитли“ и Виктор Нейчев от „Еърмакс рейсинг“.

Майкъл Иванов от „АИТ рейсинг тийм“ е лидер с пълен актив от 100 точки в МХ 1, следван от Георги Георгиев от „Киппен МХ рейсинг“ с 88, третото място делят Жулиан Георгиев от „Александър моторспорт“ и Стефан Нейчев от „Еърмакс рейсинг“ с по 76.

В най-масовия клас МХ пръв е Григор Царев от „Джи ар си моторспорт“ с 91 точки, пред Юлиан Райчев от „Панчо рейсинг тийм“ със 73 и Николай Колев от „М6 Ямаха рейсинг тийм“ със 72.

При Сеньорите Васил Стоянов от „Киппен МХ рейсинг тийм“ е лидер с 83 точки, Атанас Петров от „АИТ рейсинг тийм“ е със 76, а Бисер Асенов от „НСА моторспорт“ с 67, а при Суперсеньорите (над 55) начело е Живко Бонев „М6 Ямаха рейсинг тийм“ с 91 точки, Мирослав Христов от „Троян моторспорт 01“ с 85 и Кристиан Цанов от МСК „Севлиево 2004“ със 78.

Тренировките и квалификациите са в събота, а в неделя състезанието започва в 8,50 с първия манш в клас МХ.СЛЕДВАЩА

Рекорден брой заявки за участие за 6-ия кръг от Българския Екстремен Ендуро Шампионат „EnduroX Alba-Damascena“

Рекорден брой заявки за участие – 160 са получили организаторите на 6-ия кръг от Българския Екстремен Ендуро Шампионат „EnduroX Alba-Damascena“. […]