Над 100 състезатели участваха в двудневните битки в 6-ия кръг от Екстремения Ендуро Шампионат „Enduro-X Alba Damascena“

Криси Иванова

Над 100 състезатели се хвърлиха в двудневни битки в 6-ия кръг от Българския Екстремен Ендуро Шампионат „Enduro-X Alba Damascena“. Домакините Алба Дамасцена МСК организираха надпреварата за 6-та поредна година, като отново бяха подготвили нови елементи за състезателите и в навигацията, и в XCross-а.

Поредните си победи пък записаха Любомир Иванов в клас Pro, Асан Имамов в Senior, а Станислав Кирилов (Expert) отново стъпи на върха след продължително лекуване на контузия.

В Standart пък домакините от “Алба Дамасцена” окупираха първите три места.

В клас Pro Любомир Иванов от МСК “Препараторите” с “GasGas” доминира и в двата дни и след успех и в навигацията, и в затвореното трасе си осигури крайния успех с пълен актив от точки. След него завършиха Кристиан Петров от МСК “WINBET Хард райдърс” с КTM и Илиян Кузманов от СК “АФГ тийм” с “Honda”.

В Expert Станислав Kирилов от МСК “WINBET Хард райдърс” с “Husqvarna” премина най-добре навигацията, а точките от XCross-а му помогнаха да изпревари в подреждането Борис Чакъров от “Мотодружина Банско” с KTM и Александър Попминчев от “Алба Дамасцена” с “Husqvarna”.

В клас Standart доминираха състезателите на клуба домакин “Алба Дамасцена”, като Генади Илиев с “GasGas” изпревари своите съотборници Гюннур Ходжа с “Husqvarna” и Мариан Митев с КТМ.

Сериозна битка водиха Асан Имамов от “Ендуро клуб Корница” с KTM, Габриел Тотев от “Алба Дамасцена” с KTM и Стоян Пачарозов от “Екс ендуро Кърнаре” с KTM в клас Senior, като Имамов изпревари с 2 точки Тотев и с 3 Пачарозов.

При дамите победата е за Мария Луиза Раева от МК “Бол” с KTM.

Крайно класиране “ENDURO-X ALBA-DAMASCENA 2021”:

PRO

1. Любомир Иванов – МСК “Препараторите” – “GasGas” – 40 точки

2. Кристиан Петров – МСК “WINBET Хард райдърс” – КTM – 32

3. Илиян Кузманов – СК “АФГ тийм” – “Honda” – 30

EXPERT

1. Станислав Kирилов – МСК “WINBET Хард райдърс” – “Husqvarna” – 35 точки

2. Борис Чакъров – “Мотодружина Банско” – KTM – 28

3. Александър Попминчев – “Алба Дамасцена” – “Husqvarna” – 27

STANDART

1. Генади Илиев – “Алба Дамасцена” – “GasGas” – 35 точки

2. Гюннур Ходжа – “Алба Дамасцена” – “Husqvarna” – 34

3. Мариан Митев – “Алба Дамасцена” – КТМ – 28

SENIOR

1. Асан Имамов – “Ендуро клуб Корница” – KTM – 34 точки

2. Габриел Тотев – “Алба Дамасцена” – KTM – 32

3. Стоян Пачарозов – “Екс ендуро Кърнаре” – KTM – 31


Next Post

Николай Павлов със страхотно израстване, Дани Цанков „загря“ с победа за европейското в Италия на състезанието край Кортен

Николай Павлов и Дани Цанков показаха, че са над всички класове МХ 50 и МХ 65 сс в 3-ия кръг на републиканския ни шампионат по  мотокрос „Kippen Grand prix 2021“ […]