май 25, 2022

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Над 30 български състезатели (в мотокроса, ендурото, пистата и спидуей) ще се борят за отличията в различни стартове този укенд

Над 30 български състезатели (в мотокроса, ендурото, пистата и спидуей) ще се борят за отличията в различни стартове този укенд. Най-масово ще бъде участието на нашите в кръга от Балканския шампионат по мотокрос в Чиолпани, близо до Букурещ, Румъния. Надпреварата ще бъде и втори кръг от Европейския шампионат в класовете МХ 65 и МХ 85.

В Румъния ще карат Джанмарко Сантучи Gianmarco Santucci от „АИТ рейсинг тийм“, Григор Царев от „Джи Ар си моторспорт 2020“ и Тончо Леков тончо леков от „Киппен МХ рейсинг тийм“ в клас МХ, Атанас Петров Atanas Petrov, Добрин Якалиев и Янко Зоков  от „АИТ рейсинг тийм“, Емил Балджийски и Димитър Аргиров Димитър Аргиров от „Дизел юнак“, Димитър Тасев от „Александър моторспорт“, Станко Боянов от „Боянов моторспорт 777“ и Васил Стоянов от „Киппен МХ рейсинг тийм“ в клас МХ Senior.

Сериозно присъствие ще имаме в класовете МХ 1 и МХ 2 – Жулиан Георгиев Julian от „Александър моторспорт“, Максимилиан Мадалиев и Христиан Георгиев от „Мото спорт Варна“, Николай Малинов и Атанас Леков от „Киппен МХ рейсинг тийм“, Радослав Зоков и Мариос Канакис от „АИТ рейсинг тийм“, Данаил Стефанов от „Ябланица МХ“, Павел Доневски от „Троян моторспорт 01“ и Цветан Бузин от „М6 Yamaha рейсинг тийм. При най-малките ще кара Пламен Леков от „Киппен МХ рейсинг тийм“, при 65-кубиковите – Александър Тасев от „Александър моторспорт“, Георги Гинов и Георги Илиев от „Мото спорт Варна“, Николай Павлов от „М6 Yamaha рейсинг тийм“, Павел Марков от „Панчо рейсинг тийм“, Симеон Тодоров от „АИТ рейсинг тийм“ и Теодор Трифонов от „Троян моторспорт 01“, а при 85-кубиковите машини – Дани Цанков от „М6 Yamaha рейсинг тийм“ и Венцислав Тошев от „Мото спорт Варна“. Тасев, Гинов, Тодоров, Цанков и Тошев ще гонят победи и точки и за Европейския шампионат.

Майкъл Иванов от отбора на „АИТ рейсинг тийм“ ще участва в 4-ия кръг от Европейското първенство по мотокрос в клас МХ Open FIM Europe, който ще се състои в Маджора, Италия. След 3 кръга Иванов е на 5-то място в класирането със 75 точки, начело са Михаел Санднер от Австрия съсъ 110 и Хосе Бутрон от Испания със 109.

Милен Манев от „АИТ рейсинг тийм“ ще кара в третия квалификационен кръг за Европейското първенство по спидуей, който ще се проведе в Дебрецен, Унгария.

Теодор Кабакчиев от СК „Екстрийм рейсинг“ продължава участието си в състезанието Ендуро Панорама в Румъния.

Михаил Флоров, който в България кара за „АИТ рейсинг тийм“ ще участва в 1-ия кръг от европейския пистов шампионат в Ещорил, Португалия в клас „Junior GP“. Флоров ще е част от „Авинтия груп“, отборът на легендата Валентино Роси.