декември 6, 2023

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Накагами остава в LCR Хонда и през 2024 година

Отборът на LCR Хонда официално обяви, че Такааки Накагами ще остане част от екипа и през сезон 2024 в MotoGP. Тази новини идва, след като по-рано стана ясно, че основният претендент за мястото на Накагами Ай Огури и догодина ще кара в Moto2.

Накагами направи своя дебют в кралския клас в началото на 2018 година и в общо 95 старта в MotoGP има най-добро класиране от четвърто място. Той постигна този си резултат общо три пъти, като два от тях бяха в странния сезон 2020, в който той финишира четвърти в Гран При на Андалусия на „Херес“ и Гран При на Европа на „Рикардо Тормо“. Другото му четвърто място е от Гран При на Испания през 2021 година, отново на „Херес“.

Той също така има и един полпозишъна в кралския клас. Той бе спечелен в Гран При на Теруел на „Моторланд Арагон“ през 2020 година. Тогава обаче японецът падна още преди средата на първия тур, след като влезе твърде агресивно в петия завой на състезанието.

Съотборник на Накагами догодина ще бъде Йоан Зарко, който преминава в екипа на LCR Хонда от този на Прамак Дукати. Любопитно е, че в края на сезон 2019 Зарко участва в три състезания с екипа на LCR Хонда като заместник на Накагами, който прекрати по-рано кампанията, за да се подложи на операция на рамото.

С новината, че Накагами остава в LCR Хонда официално на стартовата решетка в MotoGP за 2024 година има само две свободни места. Те са в отборите на Грезини Дукати и Tech3 ГАСГАС, но в MotoGP всичко може да се промени светкавично, независимо от подписаните договори между отбори и пилоти.

Снимки: Gettyimages

Източник:Sportal.bg