юни 2, 2023

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Наказание лиши Георги Димитров от подиума на „Брандс Хатч“

Българският пилот Георги Димитров завърши втори в първото състезание от втория състезателен уикенд за годината в британската Формула 4, който се провежда на „Брандс Хатч“ в Кент. Българинът обаче бе санкциониран с 10 секунди за фалстарт, с което загуби подиума си и бе класиран шести.

Димитров потегли от третото място и прекара цялата дистанция зад ирландеца Алекс Дюн, който стигна до третата си победа от четири старта от началото на кампанията. Дюн, който през 2022 година се състезава и в италианската Формула 4 потегли първи и напълно контролира развоя на събитията, финиширайки на над 5 секунди преди Димитров.

Печеливши от наказанието на българина бяха Джозеф Лоак, Оливър Грей, Уго Угочукву и Михаел Шин, които спечелиха по една позиция.

В генералното класиране в британската Формула 4 лидер със 70 точки е Дюн, следван от Грей с 33 и Айдън Неате с 30. Димитров е пети с 25 пункта. 

По-късно днес на „Брандс Хатч“ предстой още едно състезание с дължина от 20 минути + 1 обиколка. В него Димитров ще стартира осми, след третото си време в квалификацията по-рано днес. В утрешното последно състезание за уикенда българинът ще стартира четвърти.

МОТО СПОРТ

АВТО СПОРТ