юли 18, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

На официална церемония в Румъния Живко Иванов бе награден за спечелването на четвъртата балканска титла

7897979

В ски курорта Пояна Брашов, Румъния  се проведе официална церемонията по закриването на сезона на Балканския мотоциклетен съюз (BMU)На церемонията бе връчен плакет и купа на Живко Иванов от „Елхово рейсинг клуб“в клас „S3 – Супермото“. Балканският шампионат приключи през месец август тази година. В него Живко Ивановe бе безапелационен Балкански Шампион за сезон 2023 с максимума от 300 точки – шест победи от шест състезания. Последното състезание на състезателят от Елхово Рейсинг Клуб бе на писта Premier Raceway Brasov Romania, където бе награден през уикенда.

Това е четвърта балканска титла за Живко Иванов, като предходните три титли бяха в класовете SM65, SM85 и отново клас „S3 – Супермото“. Освен титлата Балкански Шампион, Живко Иванов за четвърта поредна година е и Вицеевропейски шампион. Дни преди Коледа, Българската федерация по мотоциклетизъм Bulgarian Motorcycle Federation също ще награди призьорите от Републиканските шампионати за 2023 година на специална церемония в пловдивската зала „Колодрума“.

 

Събитието, което ще се проведе на 21 декември от 14 часа, ще събере състезателите ни в мотокроса, супермото, ендуро, драг и писта, както и партньорите на БФМ. На него Живко Иванов ще получи своята четвърта републиканска титла. На церемонията в Пловдив ще бъде награден още един състезател от „Елхово рейсинг клуб“. Това е Петър Георгиев, който е класиран на второ място в клас МХ Сеньор (мотокрос).

Източник:

https://elhovo.news/