септември 22, 2023

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Никола Цолов с победа и подиум в испанската Формула 4

Българският пилот в испанската Формула 4 Никола Цолов завърши успешно и първия уикенд след лятната пауза. Той взе една победа,  стъпи на подиума и стана 4-и в последното състезание на пистата Арагон.

В първото състезание българският пилот остана на второ място. На пистата „Моторланд Арагон“ българинът стартира първи, но бе изпреварен от съотборника си в Campos Racing Хю Бартър в началото на надпреварата.

Цолов опита да си върне първата позиция, като се държеше близо до Бартър. В края на надпреварата заради катастрофа на пистата излезе кола за сигурност. След нея Цолов трябваше да защитава второто си място и не успя да направи атака за първата позиция.

До края опитите на българския пилот да изпревари Бартър бяха неуспешни.

Във втората надпревара Цолов стартира много добре и не остави никакъв шанс на съотборника си Хю Бартър, който е и пряк негов конкурент за първото място. Никола достигна до комфортна разлика от секунда преднина и я задържа до появата на сейфти карт. След прибиране на колата за сигурност българинът потегли по отличен начин и не даде никакви шансове на Бартър да го настигне.

В предпоследната обиколка Никола Цолов направи и най-бързата обиколка, която допреди това бе на сметката на Бартър. След Никола Цолов финишира Тимотеуш Кухарчик, а трети бе Хю Бартър. Така той има 10 победи от 13 състезания до този момента през сезона, като е еднолично на върха при пилотите.

В третия старт Цолов остана на четвърто място. Така българинът остана с едно второ, едно първо и едно четвърто място след трите надпревари на „Моторланд Арагон“. Успехът в последното състезание бе за Хю Бартър. На подиума се качиха и Тимотеуш Кухарчик и Кирил Смал.

Австралиецът Бартър направи много силен уикенд и си тръгва с две победи, като има  180 точки на второто място във временното класиране. Там лидер е Никола Цолов с 286 точки. Нашият пилот има 10 победи от 14 състезания до този момента през сезона, като е еднолично на върха при пилотите.