май 24, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Никол Илиева и нейното първо място по време на Hard Enduro Stara Zagora 2024 Crazy

Никол Илиева от МСК „Препараторите“ е момичето, което с мотора си разширява границите на възможното, като се противопоставя на гравитацията и я оставя зад себе си. За нея няма ограничения, има вълнуващото усещане за адреналин и усилена работа върху контрола на машината. По време на “Hard Enduro Stara Zagora 2024 Crazy Job” Никол за пореден път показа завидно майсторство и в двата дни тя финишира първа. Казва, че трудно е удържала адреналина в себе си, въпреки това резултатите са категорични. Първо място жени и непобедим ентусиазъм и отдаденост. Представяме ви Никол Илиева. 

Интервюто подготви Деница Герчева

 

Hard Enduro Stara Zagora 2024 Crazy Job е зад гърба ни, но дълго ще се говори за това състезание. Разкажи ни как протече то за теб, какво постигна и какви са резултатите ти след състезанието?

Привет на всички мото ентусиасти. Ще бъде чест за мен да разкажа как премина първия кръг от шампионата. Първия ден на навигацията, нивото беше сравнително вдигнато, но това ме радва повече. Държах високо темпо през цялото време и дадох 2ч. разлика от другите състезатели. На втория ден на затвореното трасе на първия манш затворих момичетата с една обиколка. Не съм доволна, защото не успях да контролирам адреналина в себе си. Бързах нищо, че водех и това ми изигра лоша шега и обърнах мотора. Беше излишно, но видях си грешката и ще работя върху себе си. На втория манш се справих много добре, нямах грешка. И двата дни финиширах първа.

 Кое беше най-голямото предизвикателство за теб?

Да държа темпо и да не спирам.

Какво мислиш за трасето в Стара Загора и има ли трасе, на което да се чувстваш най-уверена?

Момчетата от Crazy job се бяха доста постарали, адмирации на всички от клуба им. Уверена се чувстваш, когато овладееш адреналина, мислиш през цялото време и знаеш, че си тренирал без значение на кое трасе. Тогава се чувствам уверена в себе си.

Няма как да не те питам какво е да си жена в ендурото?

Гледат те с други очи, помагат тук-там и изпитват желание да карат с жена.

Кой те запали за мотоспорта и има ли хора около теб, които ти въвлече в приключението на две гуми?

Ако погледнете в небето най-голямата звезда това е той. Винаги съм била за женската Мото група. Опитвам се да запаля повече момичета в този спорт, но ако не ти идва от вътре, не мога да накарам никой на сила.

Как се подготвяш за състезания и кое е следващото, на което ще се включиш?

Натискам яко тази година, тренирам преди работа, базови тренировки и когато почивам от работа не изпускам и един свободен ден без да карам. Следващото състезание сигурно ще е Бухово Родео, то не е в шампионата, но за опит може да отида. Корница е следващото състезание в шампионата там сме на линия.

 Кои са хората, които те подкрепят?

Председателите на моя клуб Бисер и Мартин, семейството ми, приятелите ми и Linson moto.