август 11, 2022

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Новата Nokian Tyres Outpost AT осигурява превъзходно сцепление и екстремна издръжливост на пътя и извън него

Nokian Tyres дава възможност на шофьорите да разширят границите си с новата гума за всякакви терени Nokian Tyres Outpost.  Тази гума бе представена онлайн днес.

Outpost AT е всесезонна гума за SUV, кросоувър автомобили и лекотоварни камиони. Тя предоставя безопасно и стабилно шофиране на всякакъв път – или извън него. Снабдена е с характеристики, които помагат на шофьорите да се справят с най-трудните настилки. Гумата е разработена, за да бъде представянето отлично, а удоволствието оптимално. Най-северният производител на гуми ще продава новия продукт за всякакви терени по цял свят. Новата продуктова гама Outpost ще спомогне целите за растеж на Nokian Tyres.

Новата гума Outpost AT предоставя на шофьорите, включително и на офроуд ентусиастите, разнообразно и издръжливо шофиране във всякакви условия. Нейната агресивна шарка на протектора е разработена, за да помага на SUV, кросоувър и пикапи да се справят успешно с различни офроуд предизвикателства, подсилена с Aramid Shield – устойчиви на пробиване арамидни влакна вградени под протектора, за да осигурят екстремна устойчивост върху неравни повърхности и други опасности на пътя. Новите елементи в дизайна на шарката на протектора помагат на шофьорите да превъзмогват лимита и да преследват приключения на всякакъв терен. Гумата има символа на снежинка с три планински върха, а адаптивната каучукова смес предоставя комфортно, уверено возене на всякаква настилка и във всякакви атмосферни условия, тъй като е разработена от компанията изобретила зимната гума.

Гумата се предлага в 45 различни размера от 15 до 22 инча, и във версии за SUV и лекотоварни камиони.

Разширете терена си

Outpost AT помага на шофьорите да премахнат ограниченията и уверено да се движат навсякъде където приключението го изисква, подсилвайки преживяванията на пътя и извън него чрез превъзходно сцепление при всякакви условия на шофиране.

Nokian Tyres Outpost AT има специална 3D шарка на протектора, която позволява на гумата да се справя отлично и в предизвикателни условия. Новаторската шарка на протектора отразява разнообразието на терени, с които е разработена да се справя, подобрявайки сцеплението и управлението на всяка повърхност, от горещ асфалт през мека кал и сняг до натрошен чакъл.

Summit Sidewalls – върховете в горната част на страниците на гумата – предоставят допълнително сцепление когато гумата затъне в меки повърхности, и предлага естетически издържан дизайн, който символизира амбициите за проходимост на водачите. Раменните ламели циментират изключителното сцепление в областта, в която страниците срещат шарката на протектора.

Canyon Cuts се намират на пресечната точка между 3D шарката на протектора и раменете, позволявайки шофьорите да усетят допълнителното сцепление когато срещнат непредвидени повърхности. А тези повърхности могат да бъдат сняг и киша тъй като Outpost AT е сертифицирана със символа на снежинка с три планински върха. Новата Outpost AT е разработена да съчетава гъвкавостта на всесезонна гума с възможностите за управление през зимата.

Разширете своята издръжливост

Outpost AT е снабден с технологии, които предпазват шофьорите и в най-трудните среди.

Технологията Aramid Shieldпредоставя екстремна издръжливост и устойчивост на пробиване. Шарката на протектора на гумата и нейните страници са защитени от изключително здрави арамидни влакна, същият материал използван за изработката на бронежилетки, и намира много приложения и в космическата индустрия. Арамидът вграден под протектора спомага за предпазването от пробиви в гумата и различни опасности на пътя, като същевременно подсилва страниците, за да спомогне за предотвратяването на опасни удари от дупки и други препятствия, които в противен случай биха увредили гумата.

В цялата шарка на протектора, предпазителите от чакъл подсилват защитата на Outpost AT от пробиване. Те укрепват дъното на дълбоките канали на гумата, предпазвайки от каменисти терени и позволявайки на гумата да се движи спокойно върху неравни повърхности.

Здравата конструкция на Outpost AT поддържа висока товаримост и прави гумата идеален избор както за тежка работа, така и за отдих сред природата, движейки се по пътя и извън него.

Разширете пътуването си

Outpost AT предлага голям пробег благодарение на специално пригодения протектор, чиято разнообразна шарка е разработена с със защитни характеристики.

Шарката на протектора е с „дълбочина на каньон“ и надвишава дълбочината на предшественика си Rotiiva AT с 1.5 мм, а версията за лекотоварни камиони с 2.5 мм. Дълбоката шарка на протектора, 11.5 мм, а при лекотоварните модели достигаща 15 мм, удължава експлоатационния живот на Outpost AT и засилва способността ѝ да овладява трудни терени.

Водачите могат да се насладят и на овладян разход на гориво благодарение на издръжливата и устойчива каучукова смес разработена, за да намали съпротивлението при търкаляне и да поддържа вредните емисии в ниски нива. Като световен лидер в устойчивостта, над 90% от продуктите на Nokian Tyres се класират в категориите с най-ниско съпротивление при търкаляне.

Триизмерните ламели помагат на Outpost AT да преборва сняг, киша и локви, удължавайки пътуванията през трудни условия. Опорите за стабилност и повдигащите канали придават здрава структура на гумата, предоставяйки спокойствие за хората, които предприемат дълги пътувания по трудни настилки.

Както винаги, Nokian Tyres помага на шофьорите да знаят с точност колко живот на протектора остава. Патентования индикатор за безопасно шофиране (Driving Safety Indicator DSI), наличен в последното поколение на всеки Nokian Tyres продукт, ясно показва процента на оставащия протектор, така че шофьорите знаят кога е време да закупят нови гуми.