юли 18, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Новите Nokian Seasonproof и Nokian Seasonproof SUV предлагат първокласна безопасност през цялата година

7897979

Скандинавският производител на премиум гуми Nokian Tyres представи днес новата си гама всесезонни гуми за леки коли, спортни автомобили и кросоувъри. Новата Nokian Seasonproof е предназначена за шофьори, които се нуждаят от надеждност и първокласна безопасност върху заснежени и кишави зимни пътища, но които също така искат отлично представяне и леко усещане при шофиране през лятото.

Несигурността, причинена от рязко променящите се условия на шофиране и притеснението от непостоянното време през цялата година, увеличава интереса към сегмента на всесезонните гуми.

Растящата нужда от допълнителна безопасност по време на неочаквана дъждовна или снежна обстановка, дори и извън сезона, е една от основните причини, поради която увеличаващ се брой европейски автомобили биват оборудвани с гуми, които могат да се справят с всички атмосферни условия.

Според скорошно проучване на Nokian Tyres за всесезонния сегмент*, европейските шофьори, особено ценят безопасността във всички условия, през цялата година. Сцеплението и управлението, заедно с високата издръжливост на износване и повреда, също се нареждат сред най-предпочитаните свойства. В допълнение към характеристиките на гумата, удобството, което осигурява шофирането със само един комплект гуми, също се оказало особено важно.

Новата продуктова гама Nokian Seasonproof предоставя безопасност и целогодишно удобство на шофьорите от Централна и Източна Европа. Всички размери идват със символа на снежинката (3PMSF), който показва, че гумата е официално одобрена за употреба през зимата. Продуктовата гама предоставя размери за модерни леки автомобили и SUV модели, със селекция от 64 продукта, вариращи от 14 до 19 инча, със скоростен индекс от T (190 км/ч), H (210 км/ч), V (240 км/ч) и W (270 км/ч). Единадесет подбрани размера ще бъдат налични през есента на 2020 г., а останалата част от гамата ще бъде доставена до пазарите в началото на 2021 г.

Удобството среща безопасността в новата концепция Season Sense

Новата Nokian Seasonproof предоставя практично решение за шофьори, които искат да кажат сбогом на сезонната смяна на гумите. Но все пак искат безопасен вариант за снежни, кишави и мокри пътища през всеки един ден от годината. Експертизата на Nokian Tyres в зимната безопасност и отличното представяне при променливи условия на шофиране може да бъде видяна и усетена в новия продукт, и по-конкретно в концепцията Seasons Sense. Тази нова концепция е създадена специално за всесезонна употреба, за да подсигури, че шофирането е безопасно в дъждовни дни и на кишави улици, но също така е леко и прецизно на суха настилка по време на летните жеги.

Концепцията Season Sense комбинира множество иновативни технически характеристики в мрежата от ламели, шарката на проектора и каучуковата смес. Мултифункционалната всесезонна мрежа от ламели и модернизираната насочена шарка на протектора с твърд дизайн на блока, са разработени, за да осигурят перфектно всесезонно представяне и да гарантират отлична безопасност както на сняг, така и на суха настилка. Максималното сцепление на мокро и сухо се постига чрез новите всесезонни канали, които отвеждат водата и кишата навън, а новата каучукова смес с високо съдържание на силициев диоксид се грижи за отличната издръжливост, сцеплението на мокро и ниското съпротивление при търкаляне.

Безопасно шофиране на сняг, дъжд и киша

Новата каучукова смес на Nokian Seasonproof е разработена специално, за да осигури повишена безопасност и издръжливост. Сместа с високо ниво на силициев диоксид е създадена, за да блести с представянето си в разнообразни условия; тя се справя превъзходно в широк температурен диапазон и може да издържи на интензивно износване през горещите летни дни.

Зимното сцепление остава перфектно в температури близо до нулата и под нея. Новата силициева смес също така предлага превъзходно сцепление на мокро, както и ниско съпротивление при търкаляне.

Многостранните „Снежни нокти“, между блоковете на протектора, в раменната част на гумата, предоставят балансирано сцепление на лед и сняг, особено при спиране и ускорение. Усилвателите на сцеплението на сняг (Snow Grip Boosters) върху протекторите вършат своята част от работата, за перфектно странично и надлъжно сцепление.

Всесезонните тунели за отвеждане на вода и киша върху страницата на гумата са оптимизирани, за да работят особено добре при дъждовно време и мокра настилка. Те изтласкват кишата и водата, която се намира между гумата и пътя, ефективно предотвратявайки аквапланинг и аквапланинг на киша. Отличните характеристики за аквапланинг са допълнени от полираните канали, които са както стилни, така и функционални – те още повече усилват извеждането на водата и кишата.

Стабилно управление и отличен експлоатационен живот

Nokian Seasonproof има отлични характеристики на управление на сух асфалт и на улици пълни с „есенна киша“, съвкупността от вода, листа и боклуци. Поддържането от многостепенния блок подобрява управлението на автомобила при висока скорост. За шофьорите това означава превъзходна стабилност и бърз отговор на автомобила при резки маневри.

Новият протектор предлага и подобрено лятно представяне. Подобренията могат да бъдат усетени при спиране на мокра и суха настилка, тъй като централната зона, със специални блокове на протекторите и ламели, са специално проектирани, за да спомагат за максимално добро представяне при променливи условия. Мрежата от ламели предназначени за мокра и суха настилка предоставя по-кратък спирачен път и безопсност, чрез усъвършенстван контрол на теглителната сила.

Устойчивостта на износване при новата Nokian Seasonproof е повече от 25% по-високa отколкото при предишния модел. Това е сериозен скок в посока на издръжливост, който на практика се равнява на един допълнителен сезон за шофиране със същите гуми.

Новата Nokian Seasonproof SUV – повече стабилност за SUV и кросоувър модели

Добрата стабилност при шофиране и отличното сцепление са особено ценени от шофьорите на SUV автомобили. Гумите за SUV трябва да са достатъчно здрави, за да държат високите и тежки автомобили стабилни. Раменните зони на Nokian Seasonproof SUVса специално разработени за употреба на SUV, подобрявайки стабилността чрез поддържане на блока. Гумата предоставя стабилно усещане на пътя и прецизно управление при напоените с дъжд пътища и в зимни условия.

Новата Nokian Seasonproof SUV може, със завидна лекота, да издържи на голямото натоварване върху колелото, а също и категорично да се движи на сняг, киша и сухи пътища. Новите SUV гуми идват със силна и подобрена структура и оптимизирана за класа си каучукова смес, както и с уникалната технология Aramid Sidewall.

Стабилната конструкция на Nokian Seasonproof SUV е комбинирана със специално подсилените с арамид страници, за да подобри издръжливостта и да гарантира, че гумата ще издържи на различни удари, които могат да се случат по време на шофиране. Структурата на страницата съдържа изключително здрави арамидни влакна, които правят гумата още по-издръжлива на внезапни удари и прорези, които иначе биха могли да прекъснат пътуването. Такива удари обикновено изискват поставяне на резервна гума.

Винаги устойчив избор

Устойчивостта е съществена част от бизнеса на Nokian Tyres. Безопасността и екосъобразността са взети под внимание през целия жизнен цикъл на гумата. Nokian Tyres разработва Nokian Seasonproof с идеята за устойчивост. Каучуковата смес е внимателно разработена, за да се сведе до минимум съпротивлението при търкаляне, като същевременно се постигне максимална безопасност. Ниското съпротивление при търкаляне прави Nokian Seasonproof икономична опция за шофьори, които искат да поддържат нисък своя отпечатък върху околната среда, като същевременно спестяват от разходи за гориво.

Производствените бази на компанията във Финландия, Русия и САЩ се придържат към строгите стандарти за устойчивост, насочени към намаляване на вредните емисии, отговорното изхвърляне на отпадъци, и запазване на благосъстоянието на служителите си.

Nokian Seasonproof – Спокойствие за повече от четири сезона

  • Първокласна, целогодишна безопасност, особено върху снежни пътища и през дъждовни дни
  • Отличен пробег и подобрена издръжливост
  • Ниското съпротивление при търкаляне спестява гориво и опазва околната среда
  • „Aramid Sidewalls“ предоставя уникална защита от удари и прорези за SUV автомобили

Основни иновации:

Концепция Season Sense: Мултифункционалната мрежа от ламели и модернизираната насочената шарка на протектора са специално разработени, за да предоставят отлично представяне през всички сезони и да гарантират оптимална безопасност на сняг и на суха настилка. Всесезонните канали за вода и киша оптимизират превенцията от аквапланинг, а новата каучуков смес със силициев диоксид се грижи за отличната издръжливост, сцеплението на мокро и ниското съпротивление при търкаляне.

 Снежни нокти“: Здраво сцепление и стабилно усещане при шофиране. Снежните нокти ефективно се захващат за повърхността когато шофирате на сняг, предоставяйки висококачествено сцепление при спиране и ускорение.

Усилватели на сцеплението на сняг (Snow Grip Boosters): повече сцепление през зимата. Усилвателите подобряват страничното и надлъжното сцепление, необходими при спиране и ускорение.

Полирани канали: стилни и функционални. Полираните канали още повече усилват изтичането на водата и кишата, подобрявайки безопасността на мокра повърхност.

Технологията „Aramid Sidewall“: Екстремна издръжливост. Изключително здравите арамидни влакна подсилват страницата на гумата, за да предоставят повече издръжливост и защита при взискателни ситуации на шофиране. Влакната правят гумата по-издръжлива на удари и прорези, които иначе лесно биха я увредили.

Патентована безопасност

За допълнителна безопасност както Nokian Seasonproof, така и Nokian Seasonproof SUV разполагат с индикатор за безопасност при шофиране (DSI), патентован от Nokian Tyres. Индикаторите за местоположение и налягане в информационната зона на страницата на гумата също подобряват безопасността. Информационната зона позволява да се запише правилното налягане и мястото за поставяне при смяна на гумите. Комфортът и безопасността се подобряват още повече чрез допълнителна секция, която може да се използва за записване на посоката на затягане на болтовете.