април 16, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Новият електрически FIAT 500 е звезда на изложението в Лас Вегас

Новият електрически FIAT 500 в две от неговите версии New 500 3+1 и New (500) RED разкрива колко лесна и забавна за всички е електрическата мобилност на изложението за потребителска електроника CES® 2022 в Лас Вегас. Най-емблематичният и високотехнологичен модел на италианската марка блести в зоната за електрификация на щанда на Stellantis, затвърждавайки своята важна роля в прехода на компаниятакъм устойчива мобилност. https://5f757dc67e4a44c4e734f8624ecb9f8c.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

Проектиран за следващото десетилетие 

Изцяло електрическият New 500 е проектиран за следващото десетилетие, за да отговори на нуждите за електрическата мобилност в централните зони на градовете на бъдещето. Най-популярният модел на FIAT вече е напълно електрически. Това е крайъгълен камък в процеса на електрификация на марката. По целия свят FIAT 500 е олицетворение на италианския автомобил – красота, класически дизайн, произведение на изкуството, вдъхновение. С една дума – икона. Моделът беше приет с голям интерес в България и се радва на високо доверие от страна на потребителите, които могат да разчитат на налични автомобили въпреки затрудненията с доставките в световен мащаб.

Глобална икона Новият FIAT 500 се превърна в най-продавания електрически модел на компанията. Той е разработен, проектиран и произведен изцяло в Торино (Италия) – родното място на първия FIAT 500.

Новият модел е глобална икона, която се предлага в Европа, Израел и Бразилия, а лансирането му в Япония е планирано за 2022 г. Той буквално разбива „конвенционалните“ бариери пред електрическата мобилност с пробег до 320 км по WLTP (който се увеличава до 460 км при движение само в градски условия), кратко време за зареждане и лесна експлоатация.

Три варианта на каросерията

Новият FIAT 500 е първият градски автомобил със системи за асистирано шофиране от второ ниво. Предлага се избор от три варианта на каросерията – хечбек, кабрио и с 3+1 врати. Благодарение на новата

инфо-развлекателна система от пето поколение Uconnect автомобилът е винаги свързан. Чрез усъвършенстваното разпознаване на гласови команди водачът може да общува с колата с фрази като „Hey FIAT“.

„Вълшебна врата“ Версията New 500 3+1 е най-гъвкавият вариант на модела, тъй като разполага с уникална „вълшебна врата“ за улесняване на влизането на пътниците и всякакви действия, свързани със задните седалки. Тази „вълшебна врата“ се вписва хармонично в структурата на автомобила. Така не се променят неговите дизайн и размери, благодарение на които той се утвърди като пъргав и атрактивен градски модел.

Същевременно потребителите получават повече удобства като по-лесно качване на втория ред седалки и товарене на обемисти предмети. Централната колона, към която обикновено е закрепена предната врата, е напълно интегрирана в третата врата и това създава голямо пространство за влизане при отваряне.

Висока морална стойност

Версията New (500)RED има ясна мисия да защитава околната среда и хората. Електрическото задвижване на модела пази природата и допринася за по-устойчиво бъдеще. Тази мисия сега отива още по-далеч.

Вариантът New (500)RED е 100% електрически, като по този начин дава своя принос в борбата със замърсяването. Тази версия носи и голяма морална стойност благодарение на партньорството с (RED) – организацията, основана от Боно и Боби Шрайвър, ангажирана с борбата с пандемиите вече повече от 15 години.