юли 18, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Новият сезон във Формула Е стартира на 26 февруари в Саудитска Арабия

7897979

От Международната автомобилна федерация (ФИА) обявиха официално къде ще стартира седмият сезон в историята на Формула Е, който ще е и първи със статут на световен шампионат на организацията. Неговото начало ще бъде в Дирия, Саудитска Арабия на 26 февруари, когато ще се проведе и първото нощно състезание в историята на шампионата.

Освен това, страната от Близкия изток ще приеме и втория кръг от седмия сезон във Формула Е, като той ще се проведе на 27 февруари, отново под изкуствено осветление. По този начин Дирия за втори пореден сезон ще приеме двоен уикенд, и за трети такъв откриващия старт за сезона, след като това се случи през 2018-19 и 2019-20.

Първоначално седмият сезон трябваше да започне с двоен уикенд в Сантяго, Чили в средата на месец януари, но заради пътните ограничения наложени в страната, особено спрямо жители на Великобритания, стартовете в Южна Америка бяха отложени за по-късен етап от сезона.

За момента двете състезания в Саудитска Арабия са единствените, които имат фиксирана дата и са потвърдени, като до края на месец януари се очаква от ФИА да обявят още състезания.