май 24, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Новият Citroën C3 Aircross с по-добър дизайн и подобрена модулност

Copyright William CROZES @ Continental Productions

Новият Citroën C3 Aircross достигна зрелост. Без да губи нищо от своята индивидуалност, той се усъвършенства и проявява характера си с нова предна част, нови цветни елементи и подобрен комфорт при пътуване.  Той е SUV с по-изявена индивидуалност. Запазва същия дизайн на каросерията с високо разположение и защитни компоненти.

Същевременно е освежен с напълно обновена предна част, изразяваща повече сила и по-висок статус. SUV-ът е функционален, с впечатляваща проходимост по всякакви пътища чрез функцията за контрол на сцеплението с помощ при потегляне по наклон. В допълнение към образцовата му модулност, пространство и отлично осветено купе, C3 Aircross се отличава с подобрен комфорт благодарение на седалките Advanced Comfort, внедрени първо в C4 Cactus и C5 Aircross.

Новият C3 Aircross опростява ежедневието в пълна безопасност и спокойствие, с нов, по-голям 9-инчов сензорен екран, нови пространства за вещи в новата централна конзола, 5 технологии за свързаност и 12 системи в помощ на водача, включително цветен Head-up дисплей и камера за заден ход с Top Rear Vision. C3 Aircross пристига в дилърствата през юни 2021 г.

Автомобилът се отличава с по-изразителен дизайн с изцяло преработена предна част, която подчертава индивидуалността и статуса на модела. Вдъхновена от концептуалния автомобил CXPERIENCE и представена за първи път с новия C3 през 2020 г., тя носи новия подпис на Citroën за 2021 г., с подчертана, характерна за марката, уникална идентичност.

Програмата за персонализация на новия C3 Aircross е модернизирана, за да задоволи всеки клиент.

За екстериора персонализацията е подобрена с общо 70 възможни комбинации. Това се 7 цвята на каросерията, 3 от тях нови: Khaki Grey, Voltaic Blue и Polar White, както и 4 цветови пакета, включително 2 нови цвята.

C3 Aircross предлага нови джанти с още по-графичен и динамичен дизайн с размер 16″ и 17″, налични с ефект „диамант“ или изцяло черни версии, предлагащи на клиентите избор между по-изискан или по-атлетичен вид. Обновяването на персонализацията продължава в интериора с набор от 4 възможни салона, всеки със собствена идентичност, за да отговори на очакванията и желанията на всеки клиент.

Новият C3 Aircross запазва всички свои водещи в класа характеристики като модулност, простор и светлина за още повече удобство и функционалност при употреба. С компактна дължина на каросерията от 4,16 м за прецизно и гъвкаво управление, C3 Aircross представлява уникално предложение в своя сегмент с ненадминато пространство в купето.
Със забележителен простор, с изключително за сегмента пространство за главата и за краката отзад, новият C3 Aircross предлага ненадмината модулност с плъзгаща се задна седалка от две независими части с ход 150 мм, както и сгъваща се предна пътническа седалка, осигуряваща дължина за товарене 2,40 м за транспортиране на особено дълги предмети като мебели и спортно оборудване в пълно спокойствие. Обемът на багажника може да се увеличи от 410 л на 520 л, когато задната седалка е изтеглена максимално напред и до 1289 л, когато задната седалка е сгъната надолу.

Новият C3 Aircross е оборудван с полезни технологии за още по-голямо спокойствие и безопасност зад волана.

Той разполага с нов, по-голям 9-инчов сензорен екран за по-лесно използване, яснота и практичност. Новият екран с по-високо качество поставя аксцента върху Citroën Connect NAV и функцията Mirror Screen, съвместима с Android Auto и Apple CarPlay. Включени са също безжично зареждане на смартфон и Citroën Connect Assist.
Автомобилът идва с 12 интуитивни системи в помощ на водача, които опростяват ежедневието и правят всяко пътуване по-лесно и по-безопасно. Технологиите за безопасност включват цветен Head-up дисплей за извеждане на полезна информация в полезрението на водача, както и разпознаване на пътните знаци, активна спирачка за безопасност и автоматичен контрол на дълги/къси светлини. C3 Aircross разполага с оборудване, което опростява ежедневния живот, като безконтактен достъп и стартиране, помощ при паркиране и камера за заден ход Top Rear Vision, която показва пространството зад автомобила на сензорния екран.
C3 Aircross SUV се предлага с редица икономични и високопроизводителни двигатели – бензинови PureTech и дизелови BlueHDi: PureTech 110 с 6-степенна механична трансмисия, PureTech 130 EAT6, BlueHDi 110 с 6-степенна механична трансмисия и BlueHDi 120 EAT6.