февруари 4, 2023

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Новият Honda Civic e:HEV във финалната шестица на конкурса AUTOBEST 2023

2022 Honda Civic e:HEV

Новото поколение на хибридния Civic e:HEV стана поредният продукт на Honda, класиран във финалната шестица на престижния конкурс AUTOBEST 2023 в категория „Най-добър за покупка европейски автомобил“ (Best Buy Car of Europe). Предлаганият само с хибридно задвижване семеен модел бе пуснат на пазара по-рано тази година и е последният етап от плана на Honda за 100-процентова електрификация на водещите модели от европейската гама на марката до края на 2022 г.

За четвърти път модел на Honda бива номиниран като финалист в AUTOBEST и за втори това е именно Civic. Сред предишните отличили се автомобили от марката се нареждат HR-V през 2016 г., Civic през 2018 г. и Jazz през 2021 г. В журито на конкурса AUTOBEST (https://autobest.org/) участват 31 от най-влиятелните журналисти в Европа, сред които и българинът Леонид Селиктар от агенция auto-press.net, дори почетният президент е сънародникът ни Илия Селиктар от същата медия.

Civic e:HEV спечели одобрението на критиците, ставайки нов еталон на съвременния автомобилен дизайн, с високотехнологичната си електрическа мобилност и отличната си динамика, съобразена с опазването на околната среда. Новото поколение на модела осигурява изключителна лекота при шофиране и незабавна реакция, както водещи нива в класа си по отношение на вътрешното пространство, комфорта и практичността.

Системата e:HEV е нова, усъвършенствана разработка за Civic и е проектирана, за да осигури максимална наслада от шофирането. Състои се от два високоенергийни електромотора, 2,0-литров бензинов двигател с вътрешно горене с директно впръскване и по цикъл на Atkinson, литиевойонна батерия и най-новата автоматична трансмисия на Honda. Всички тези агрегати функционират в абсолютен синхрон, за да осигурят изключителна икономичност, наред със завладяващи, дори пристрастяващи динамика и ускорение.

Интериорът на Civic e:HEV е създаден с изключително внимателен избор на цветовете, материите и усещането при допир, за да получи крайният потребител усещане за първокласен лукс при използването на автомобила. Всички тези качества са допълнени от редица интуитивни технологии и опции за свързаност, които с лекота вкарват всичко от всекидневието на клиентите в автомобила.

11-то поколение на Civic предлага изключително високи нива на защита при удар. Високоякостното шаси е съчетано с пакета от системи за безопасност и асистенти за шофьора, обединени под името Honda SENSING, 11 въздушни възглавници и съвместимост с детските предпазни седалки i-Size и Isofix.