юли 18, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Новият Land Rover Discovery е най-добрият, функционален седемместен премиум SUV

7897979

Новият Discovery съчетава изключителна еволюция на дизайна с гъвкав и интелигентно създаден интериор. Той олицетворява духа на семейното приключение, което характеризира първокласния семеен SUV на Land Rover повече от 30 години.

С най-новото поколение мощни и ефективни шестцилиндрови бензинови и дизелови двигатели Ingenium, усъвършенствана информационно-развлекателна система Pivi Pro и превъзходен комфорт и практичност, новият Discovery остава един от най-способните, свързани и универсални седемместни премиум SUV автомобили в света.

С новата Electrical Vehicle Architecture на Land Rover (EVA 2.0), поддържаща набор от усъвършенствани технологии, новият Discovery предлага нови нива на изтънченост, привлекателност и ефективност. Същевременно запазва способността си както на пътя, така и извън него. От актуализираната система Terrain Response 2 и актуализациите на софтуера по въздуха (SOTA) до новата филтрация на въздуха в купето, новият Discovery се грижи за пътниците, както никога досега.

Изискан дизайн

Отличителният характер и оптимизираните пропорции на новия Discovery обхващат повече от три десетилетия на развитие на дизайна. ДНК-то на Discovery – включително предния капак и стъпаловидният покрив – остават. Новият Discovery обаче предлага смела еволюция в екстериора, оптимизирана да проектира по-уверено присъствие на пътя.

Новите LED предни фарове с характерни дневни светлини, са разположени по-ниско. Те създават по-целенасочен външен вид. Анимираните предни и задни мигачи осигуряват повишена визуална изтънченост.

Преработената предна броня се отличава с по-широка графика, а новите странични отвори се комбинират за по-целенасочен и динамичен външен вид. В задната част новият Discovery разполага с нови LED светлини, които са свързани от нов панел в цвят Gloss Black.

Свързани технологии

Discovery има подобрения, предназначени да подчертаят първокласната позиция и майсторство на седемместния семеен SUV автомобил. Просторното купе включва най-модерната информационно-развлекателна система Pivi Pro на Land Rover. Напълно преработената централна конзола разполага с 48% по-голям 11,4-инчов HD сензорен екран, който осигурява бърз и интуитивен интерфейс.

С опростена структура на менюто и новаторски дизайн, Pivi Pro осигурява незабавни реакции – дори когато стартирате автомобила за първи път.

Свързаността се осигурява от технологията dual-sim, с два LTE модема, които позволяват на системата да изпълнява едновременно множество функции. Например стрийминг на медии и изтегляне на актуализации на софтуера по въздуха (SOTA). Технологията SOTA на Land Rover позволява на собствениците да актуализират до 44 отделни електронни модула, без да се налага да посещават търговец.

Първокласната семейна функционалност е отличителен белег

Опционалната електрическа багажна врата, задвижвана с жестове може да засече движението на крак под задната броня, за да отвори багажника. Електрическата вътрешна задна врата ограничава движението на предмети в огромното 2485-литрово товарно пространство (5 места). Дори със седем използвани седалки, багажникът осигурява 258 литра място за багаж и всички пътници имат къде да зареждат електронни устройства.

Вътре технологията Intelligent Seat Fold позволява на клиентите лесно да конфигурират разположението на седалките с помощта на централния сензорен екран, докато технологията Remote app позволява да се следи състоянието на горивото и местоположението на автомобила, както и дори да отключва и заключва вратите.

Отзад седалките от втория ред са внимателно преработени за повишен комфорт. Подобрената странична опора, по-дългите дебели възглавници и внимателното профилиране на седалките допринасят за по-голяма опора и подобрена стойка на пътниците.

Усъвършенствани двигатели

Новият Discovery представя три нови редови шестцилиндрови двигатели Ingenium, както бензинови, така и дизелови, с 48V mild hybrid варианти (MHEV) за подобрена ефективност и производителност. Новите двигатели се предлагат заедно с четирицилиндровия бензинов двигател P300 Ingenium на Land Rover и с нова интелигентна система за задвижване на всички колела.

Семейството на редовите шестцилиндрови двигатели е проектирано и разработено вътрешно от компанията, а усъвършенстваният дизел се предлага с мощност от 249 к.с. и 300 к.с., докато мощният бензинов осигурява 360 к.с.

Невероятни способности

Новият Discovery е един от най-добрите семейни SUV автомобили на пътя, предоставящ ненадминат, изключителен комфорт на дълги разстояния за седем души и вдъхновяваща среда за шофьора, благодарение на отличната видимост, осигурена от неговата позиция по време на шофиране, подобрен контрол и технологии, която осигуряват комбинирано и отзивчиво управление на пътя.

Discovery с шестцилиндров двигател Ingenium се отличава с усъвършенствано задвижване. То оптимизира разпределението на въртящия момент между предния и задния мост, като използва набор от сензори в съответствие с пътните условия. Новата интелигентна система за задвижване на всички колела максимизира сцеплението, динамиката на пътя и ефективността на задвижването, което води до по-нисък разход на гориво и намалени емисии на CO2 при шофиране, без да се прави компромис с възможностите на Discovery на всякакъв терен.

В допълнение, стандартното въздушно окачване осигурява комфорт при пътуване при всякакви условия и разполага със система за автоматично понижаване на скоростта, за да подобри аеродинамичната ефективност и икономичността при пътуване по магистрали. Технологията Adaptive Dynamics – монтирана на всички модели D300, P300 и P360 – следи движенията на автомобила до 500 пъти в секунда, реагирайки на действията на водача или пътя почти мигновено за по-голям контрол, осигурявайки гладко пътуване.

С технологията Terrain Response 2, новият Discovery винаги се настройва автоматично, за да отговаря на условията на шофиране- Новият режим Wade оптимизира автомобила при дълбоко навлизане във вода. Автоматично задейства спирачките, когато водачът изключи режима, за да възстанови пълната производителност.

Наличието на системата Configurable Dynamics позволява на водачите да прецизират точките на превключване на скоростите, настройките на управлението и окачването в съответствие с техните предпочитания и изисквания, така че клиентите да могат да персонализират шофирането си за всяко конкретно пътуване.

Новият Discovery също така разполага и с технологията ClearSight Ground View, предоставяйки на водачите изглед под капака на автомобила, използвайки централния сензорен екран и комбинация от предни камери. Умната функция е реализацията на футуристичната концепция за прозрачен капак на Land Rover и подпомага водача при шофиране по стръмни офроуд наклони или скрити градски препятствия.

Новият Discovery ще бъде наличен на българския пазар от пролетта на 2021 г.