юли 18, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Новият Moto Guzzi V9 – тъмната и светлата страна

7897979

Във вековната история на Moto Guzzi къстъм мотоциклетите са едни от най-известните, най-обичаните и доста разпространени модели. Три основни характеристики са останали през поколенията на всички мотоциклети Moto Guzzi.

Това е изключителният дизайн, при който конкретната конфигурация на двигателя играе определяща стилистична роля, както и лъскавият резервоар за гориво и ниските изпускателни тръби. Втората е легендарният 90-градусов V-образен двигател. Не на последно място е третата – удоволствието от карането при всякакви условия, резултат от известната архитектура на шасито с превъзходно качество на всички мотоциклети, построени в Мандело дел Ларио.

Споменатата традиция и дълбоката мотоциклетна култура, въплътена в машините на марката,  вдъхват живот на двете версии на Moto Guzzi V9. За 2021 г. те са основно преработени.

V9 Roamer е универсален, лесен и интуитивен къстъм, красив за гледане и благодатен за каране, пълен с уникални детайли и изключителни покрития. Това е светлата страна на модела.  От другата страна, най-тъмната и нощна душа се нарича V9 Bobber. Тя се характеризира с широките си гуми и минималистичния си вид.

И двете версии на новия модел са се развили драстично, за да увеличат комфорта и удоволствието от карането.

Най-очевидната промяна е монтирането на новия двигател с мощност 850 куб. см., мощност 65 к.с. и 73 Нм въртящ момент. Той е създаден от агрегата, който оборудва мотоциклета за всички терени V85 TT. Той гарантира отлично представяне, тъй като е добре поддържан от рамка, която е еволюирала и е укрепена в зоната на главата, за да се повиши стабилността и прецизността на каране.

Новите стъпенки, монтирани на гумени подложки, намаляват вибрациите. Това е в полза на комфорта при каране. В допълнение към ABS-а, стандартно се предлага и регулируемата система за контрол на сцеплението MGCT или тракшънконтрол. Той може да бъде деактивиран ръчно.

V9 Bobber има нова седалка с минималистичен външен вид в съответствие с философията на мотора. Алуминиевите странични панели и късият преден калник също са нови. V9 Bobber може да се похвали и с нов цифров инструментален клъстер и изцяло LED осветителна система, която включва чисто новия преден фар с DRL във формата на Mandello Eagle (емблемата на Moto Guzzi).

Както и преди, има богата гама от оригинални специализирани аксесоари за подобряване на особените характеристики на двата модела.

Включително Moto Guzzi MIA: мултимедийната система, която позволява да свържете мотоциклета към смартфона и съответно към мрежата. С това приложение телефонът на ездача се превръща в усъвършенстван действителен вграден многофункционален компютър и връзка между автомобила и Интернет.

И V9 Roamer, и V9 Bobber се предлагат във версия с намалена мощност, в съответствие с ограниченията на италианската шофьорска книжка A2. Те са идеални за новите Гуцисти.

Moto Guzzi V9 Roamer се предлага в уникалната цветова схема Grigio Lunare, която благоприятства лъскавите цветове за калниците, резервоара за гориво и страничните панели, за да засили елегантността на този модел.Moto Guzzi V9 Bobber се предлага в изцяло матово покритие Nero Essenziale, която подчертава тъмния и нощен дух на V9 Bobber. Това отчасти е поради липсата на фрезоване на ребрата на цилиндъра, както на V9 Roamer. Следователно те са напълно черни.