юли 14, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Новият Piaggio Beverly – коледен подарък за гражданите

7897979

На първия ден след Коледа, бе представен новият Piaggio Beverly. Глобалната премиера на скутера бе направена 20 години след като се роди първата генерация на модела през 2001 г.  Новият Piaggio Beverly  бе показан на страниците на уебсайта на Piaggio –  www. Piaggio.com. Така гражданите и по-точно тези,  които карат по-сериозни скутери в града се сдобиха с коледен подарък.

Beverly е популярен от раждането със своята елегантност. С годините се превърна в един от най-продаваните скутери в Италия. Сега Beverly е напълно преработен и еволюирал, за да се превърне в истински кросоувър, надхвърлящ своята категория. Той съчетава гъвкавостта, динамиката и поведение на пътя на превозно средство с високи колела. Има пищните характеристики и комфорт на луксозен GT.

Новият Piaggio Beverly е напълно уверен във всяка ситуация – от градските пътувания до работното място, където се появява неговата пъргавина и маневреност, чак до изминаване на средни и дълги разстояния в предградията. В тези ситуации скутерът показва своята първокласна стабилност, мощност и бордови комфорт.

Новият дизайн е категорично спортен.

Предният край е изцяло преработен, докато отстрани линиите изоставят мекотата на предишните модели, за да станат по-опънати и мускулести. Това води до по-елегантен заден край.

LED фарът се откроява в центъра на новото кормило. Мигачите и габаритните светлини също са LED технология. Те са отстрани на предния щит за профилиране на ръбовете. По този начин се дава ярък „подпис“, който прави новия Beverly разпознаваем с един поглед, дори през деня.

В задната част опашката завършва с оригинален профил на екстрактор, който се появява в центъра на клъстера на LED задната светлина. Чисто новият държач на регистрационния номер в мотоциклетен стил, допринася за превръщането на новия Beverly в изключително тънък и изчистен.

Джантите също са нови, със спортен дизайн със седем спици. Седалката е великолепно усъвършенствана с двойно покритие и двойни шевове.

Дебют в новия Piaggio Beverly правят два нови и мощни двигателя със спецификация Euro 5 от семейството hpe (High Performance Engine) – съответно 300 и 400 кубика.

И двата двигателя са едноцилиндрови, четиритактови с 4 клапана, с течно охлаждане и електронно впръскване. Те са резултат от опита на Центъра за научноизследователска и развойна дейност на Piaggio Group. Центърът работи специално за постигане на по-добра производителност и подобрена управляемост, намаляване на разхода на гориво и шума.

Двигателят hpe с 300 куб. см увеличава мощността с 23% в сравнение с предишната версия със същия обем. Сега мощността достига 19 кВт (25,8 к.с.) при 8000 об/мин. Максималният въртящ момент се увеличава с 15%, като сега достига 26 Нм при 6250 об/мин.

Агрегатът hpe с 400 кубика замества предишния 350-кубиков двигател. Разликата се крие не само в увеличаване на обема. Като започват от изключително ефективен двигател, инженерите на Piaggio допълнително подобряват механичните и термодинамичните характеристики.

Допълнително сe намаляват и без това изключително ниските нива на вибрации и шум. Резултатът е мощност, която достига 26 кВт (35,4 к.с.) при 7500 об/мин. и максимален въртящ момент от 37,7 Нм при 5500 об/мин. Така се постига голяма  производителност и еластичност при каране.

Тези два двигателя, изключително модерни и мощни, са комбинирани с изключително ефективна и усъвършенствана архитектура на шасито.

Рамката с двойно закрепени тръби с висока устойчивост и пресована стомана е комбинирана отпред с нова вилка Showa. Коловете са с диаметър 35 мм. Отзад има нова двойка Showa амортисьори с двойно действие с пружина с предварително натоварване. Окачването е регулируемо на 5 позиции.

Благодарение на тази носеща конструкция в мотоциклетен стил и големите колела с джанти от лека сплав (16 “отпред и 14” отзад), новият Beverly осигурява подобен на мотоциклет комфорт при каране. Той има голяма пъргавина и управляемост. Версията с 400 hpe е с по-широки гуми – 120/70 вместо 110/70 отпред и 150/70 вместо 140/70 отзад. Те осигуряват по-добра стабилност при продължителна висока скорост.

Piaggio Beverly се подобрява по отношение на технологичните характеристики. Вече е с безключовата система. Тя се включва, без да се налага да поставяте традиционен ключ и по този начин улеснява стартирането, отварянето на седалката, капачката на горивото и позиционирането на ключалката на волана.

В центъра на “навигационния мост” има чисто нов и изцяло цифров 5,5-инчов LCD инструментален панел.

До него са позиционирани новите контроли на кормилото, изцяло преработени в своята ергономичност. Оборудването е допълнено от системата за свързване PIAGGIO MIA, стандартна за версията с 400 hpe. Тя позволява свързване на смартфона на ездача към бордовата електроника на Beverly чрез Bluetooth. Тя предоставя ексклузивни функции за още по-удовлетворяващо и забавно изживяване при каране.

В новия Piaggio Beverly съществуват два отличителни духа.

От една страна, по-елегантният и изискан, представен от Beverly. От друга, по-груб и спортен, проявяващ се в Beverly S.Piaggio Beverly се предлага в гама от елегантни и лъскави цветове, като Bianco Luna и двата чисто нови цвята Blu Oxigen и Grigio Cloud. Тези цветови схеми са комбинирани с покрития в светли, топли и привлекателни метални нюанси, тъмнокафяв цвят на седалката и светлосиви джанти.

Piaggio Beverly S се откроява, преди всичко, заради спортните си матови покрития в графитно сиво. Има три специални цветови схеми: Argento Cometa и Nero Tempesta, матова и оригиналния и футуристичен лъскав цвят Arancio Sunset. Версията S се отличава с нова черна седалка от два материала и тъмно сиви джанти.