май 25, 2022

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Новият Tiguan Allspace – собствена линия в дизайна, изобилие от място, изключителна гъвкавост и практичност

Ново поколение системи за асистенция и комфорт на водача и пътниците, гама от интелигентни инфотейнмънт системи, високоефективни задвижващи агрегати и изобилие от място за до седем пътника или 1920 литра багаж. Със своята богата гама от стандартно оборудване, Tiguan Allspace е перфектният спътник за всяко модерно семейство – модерен, универсален SUV модел с предно предаване или с интелигентна система за двойно предаване 4MOTION.

Още от момента на пазарната премиера на Tiguan, изключително функционалният бестселър на Volkswagen зае доминираща роля в своя пазарен сегмент и от пускането на поточната линия през 2007 година до края на месец март 2021 година в световен мащаб са продадени почти 6,4 милиона автомобила. През 2017 година бе представена и удължената версия LWB на Tiguan, от която до момента са реализирани повече от 1,5 милиона екземпляра.

Версията LWB е много популярна на международните пазари, което личи от факта, че повече от половината (около 55%) от всички продажби на Tiguan в световен мащаб вече се падат на удължения XL модел. При актуализацията на компактния Tiguan през есента на 2020 година, в продуктовата гама бяха внедрени редица прогресивни нови системи за задвижване, асистенция и инфотейнмънт.

Обновление във всички области.

Новите, усъвършенствани асистиращи системи като Travel Assist (асистирано шофиране със скорост до 210 км/ч) гарантират, че пътниците в новия Tiguan Allspace ще стигнат до желаната крайна цел на пътуването в условия на пълен комфорт, спокойни и отпочинали. С внедряването на модулната инфотейнмънт платформа от трето поколение (MIB3), Volkswagen осигури възможности за постигане на оптимална свързаност и предложи богата гама от онлайн услуги. Приборите за управление на Air Care Climatronic са изцяло обновени и автоматичната климатична инсталация вече се управлява с помощта на осветени сензорни панели.

По-чисти и по-ефективни двигатели.

Гамата от задвижващи агрегати на Tiguan Allspace предлага вдъхновяващо съчетание от висока мощност и изключителна енергийна ефективност. 2,0-литровите дизелови турбодвигатели TDI със система за директно впръскване на горивото се предлагат във варианти със 110 кВт (150 к.с.) и 147 кВт (200 к.с.) и използват двойна система за селективна каталитична редукция SCR с двукратно впръскване на добавката AdBlue („двойно дозиране”). Благодарение на нейното прилагане, емисиите на азотни окиси са намалени с до 80%. Значително снижаване има и по отношение на емисиите на CO2 на двигателите при едновременна оптимизация на реакциите и динамичните показатели. Трите бензинови турбодвигателя с директно впръскване (TSI) в гамата на Tiguan Allspace, също се отличават с висока ефективност и ниски нива на разхода на гориво и емисиите.

1,5-литровият агрегат TSI с мощност 110 кВт (150 к.с.) и 6-степенна механична предавателна кутия (7-степенна DSG се предлага като опция) използва система за активно управление на цилиндрите ACT. Двете версии на 2.0 TSI с мощност 140 кВт (190 к.с.) и 180 кВт (245 к.с.) са комбинирани стандартно със 7-степенна DSG и предават тягата към четирите колела чрез стандартна интелигентна система за двойно предаване 4MOTION. Всички нови модели Tiguan Allspace отговарят на строгите изисквания на нормата за емисии Euro 6d-ISC-FCM.

Нов дизайн на предната част.

Вследствие на обновеното оформление на предницата, общата дължина на Tiguan Allspace вече е 4728 милиметра (R-Line 4 726 мм), отбелязвайки ръст с 27 милиметра при непроменени вътрешни размери. Новият дизайн отпред е безспорно най-впечатляващата промяна във външността на модела, който запазва своята ярка идентичност. За първи път Tiguan Allspace се предлага и с матрична LED система на предните светлини IQ.LIGHT. Светлините за лоши метеорологични условия вече са напълно интегрирани в LED фаровете с LED дневни светлини като част от стандартното оборудване. Новоразработената двуизмерна емблема на Volkswagen краси радиаторната решетка, а светлинната лента от двете й страни добавя поразителен визуален акцент във физиономията на новия модел. Като цяло, обновената предна част на каросерията с открояваща се радиаторна решетка и елегантно излъчване, Tiguan Allspace дава израз на своите първокласни качества.

Нова структура на гамата от оборудване.

Специалистите на Volkswagen са преконфигурирали изцяло гамата на оборудването на Tiguan Allspace. В бъдеще SUV моделът ще се предлага на германския пазар във версиите Life, Elegance и R-Line, а за останалите европейски пазари ще има и допълнителна, базова версия. Всички нови нива се отличават с още по-пълно и богато оборудване от еквивалентните си предшественици.

Стандартното оборудване на Tiguan Allspace за пазара в Германия например вече включва нов мултифункционален кожен волан, цифрови показания на блока контролни прибори Digital Cockpit Pro с възможност за избор от информационни профили, функция за автоматично управление на дългите светлини Light Assist, екран на инфотейнмънт системата с диагонал най-малко 8 инча, мобилни онлайн услуги, система за асистенция на паркирането Park Distance Control със звуково предупреждение за наближаващи препятствия отпред и отзад, адаптивен круз контрол ACC с ограничител на скоростта, система за предупреждение на водача Driver Alert System, система за поддържане на лентата за движение Lane Assist и систма за контрол на дистанцията Front Assist с функция за автоматично аварийно спиране Autonomous Emergency Braking.