юни 6, 2023

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Ново дигитално ръководство за употреба за собствениците на автомобили Opel

Opel въвежда дигитални ръководства за експлоатация за своите модели, премахвайки хартиените. Съвсем скоро във всички нови автомобили Opel – Mokka, Grandland и новата Astra, както и техните електрифицирани варианти, ще има кратка брошура вместо познатия том от стотици печатни страници. Така нареченият “Quickguide” разполага с QR код, който посредством сканиране, ще позволява на собствениците бързо и лесно да получат достъп до дигиталното ръководство за своя автомобил.

Директорът по продажбите на Opel Германия Щефан Молданер споделя виждането си за това нововъведение: „За Opel отговорността не е само в това да станем изцяло електрическа марка до 2028 г. Отговорността означава намаляване на използваните природни ресурси, свързани с употребата на автомобила, включително ръководството за експлоатация, поставено във всяка кола. Ние наричаме това „greenovation“. Новият цифров формат и печатната брошура с кратко ръководство спестяват хартия и суровини. Освен това е лесен и удобен за използване.“

Лесен и удобен начин – от QR код до онлайн ръководство

Ръководствата за всеки модел на Opel и информационно-развлекателната система на автомобила, които се печатаха на хартия, се дигитализираха и ще се достъпват чрез сканиране на QR код. По този начин Opel дава своя принос към екологията. Благодарение на дигитализирането се спестява над 80% от използваната хартия, която наброява около 500 страници на автомобил, и се редуцира до максимум 100 страници. Това ще доведе до спестяване на стотици милиони страници годишно.

Opel не само отговаря на виждането на своите клиенти за употребата на по-малко хартия, но и за подобряване и улесняване достъпността и работата с ръководството, което се постига благодарение на кратка брошура с информация, която съдържа и QR код. Чрез сканирането му подробната информация за експлоатиране на автомобила е достъпна онлайн – по всяко време и навсякъде.

Връзка към ръководството е налична и в приложението myOpel.

За удобство на собствениците на автомобилите са предвидени кратки обучителни видеоклипове, които могат да се възпроизвеждат на екрана на информационно-развлекателната система в модели като новия Opel Astra. Клиповете предоставят ценни съвети за това как работят отделните системи за подпомагане на водача. Благодарение на това потребителя получава бързо и лесно информацията, която го интересува, без да се налага да разлиства и изчита страница след страница от начърника за употреба на автомобила.

МОТО СПОРТ

АВТО СПОРТ