май 19, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Общо 35 екипажа ще участват в 51-то издание на Рали България

Общо 35 екипажа ще участват в предстоящото Рали България, което ще се проведе в събота и неделя на територията на Варненска и Шуменска област, съобщи днес председателят на Автомобилната федерация на България Камен Михайлов. Той уточни, че от тях 11 са чуждестранните екипажи. Турция ще е с 5 екипажа, Румъния – с 4, а Сърбия и Унгария – с по един. Нашата страна ще бъде представена от 24 екипажа.

Общо 16 са специалните етапи на ралито, общата дължина на трасето е 635 километра. Последният специален етап ще е по улиците на Варна, след което ще бъде и награждаването на призьорите от надпреварата. Церемониалният старт на надпреварата е в петък от 20.00 часа пред Катедралата във Варна. 

Организаторите съобщиха, че за ралито е подготвен специален протокол за провеждането му в условията на пандемия, в които е забранен контактът между пилотите и служебните лица. За състезанието са ангажирани 12 линейки, които ще бъдат разположени по трасето, а три болници са уведомени и ще осигуряват дежурни екипи при нужда. Осигурени са 12 противопожарни автомобила. 

От Съюза на българските автомобилисти (СБА) пък съобщиха, че в петък, преди церемониалния старт, от 14.00 часа ще се проведе 4-то поредно издание на състезанието за най-добър млад шофьор на възраст между 18 и 26 години. Над 2000 души са се включили в първия, теоретичен етап на надпреварата, но до втория, в който ще се определи победителят, се класират само 20 души.