Обявиха посланиците на Световните серии MiniGP

Стефан Илиев

Първият сезон на Световните серии MiniGP на ФИМ е в ход, с което започва най-новата инициатива по пътя към MotoGP. Проектиран да обедини и стандартизира MiniGP състезанията от цял ​​свят под един покрив, Световните серии MiniGP имат за цел да създадат еднаква платформа за млади ездачи по целия свят и да увеличи техните умения и възможности.

В дебютната серия има десет купи и за всеки е посочен посланик от падока на MotoGP:

FIM MiniGP Алпе Адрия: Том Люти (Pertamina Mandalika SAG)

FIM MiniGP Франция: Фабио Куартараро (Monster Energy Yamaha MotoGP)

FIM MiniGP Ирландия: Джон Макфий (Petronas Sprinta Racing)

FIM MiniGP Италия: Енеа Бастианини (Avintia Esponsorama)

FIM MiniGP Малайзия: Хафиз Сиахрин (NTS RW Racing GP)

FIM MiniGP Нидерландия: Бо Бендшнайдер (Pertamina Mandalika SAG)

FIM MiniGP Северна Америка: Джо Робъртс (Italtrans Racing)FIM MiniGP Португалия: Мигел Оливейра (Red Bull KTM Factory Racing)

FIM MiniGP Испания: Пол Еспаргаро (Repsol Honda)

FIM MiniGP Великобритания: Джейк Диксън (Petronas Sprinta Racing)

Посланиците представляват надпреварите за Купите по места. Докато Световната серия MiniGP на ФИМ продължава, имат възможност да се срещнат със състезателите и да предложат някои съвети, докато младите следват мечтата си по пътя към MotoGP. На Арагон се организира първата среща между посланика на MiniGP за сериите в Испания Пол Еспаргаро и най-добрите състезатели от състезанието там. Преди Гран при на Сан Марино в Мизано Енеа Бастианини се запозна с пилотите от италианските серии MiniGP. Сега най-добрите пилоти от серията MiniGP Северна Америка ще имат шанса да се срещнат с посланика си Джо Робъртс на пистата в Остин, Тексас. После на многократния победител в MotoGP Мигел Оливейра предстои да поздрави най-бързите момчета от серията MiniGP в Португалия на пистата в Алгарве.

Всеки посланик също ще играе ключова роля във финала на Световната серия на FIM MiniGP на Гран при на Валенсия. Там най-добрите състезатели от всяка купа се борят за победа и шанс да преминат нагоре по пътя към MotoGP през 2022 г.

В допълнение е лотарията за мотоциклети, която да съответства на всеки финалист от световната серия MiniGP с мотора, който ще кара на финала. С нея се гарантира, че разпределението е честно и равнопоставено. Тя ще се състои по време на Гран при Алгарве в Портимао, в уикенда преди финала на Световната серия MiniGP на ФИМ. Световният шампион в MotoGP за 2020 г. Жоан Мир и съотборникът му от екипа на Suzuki Ecstar Алекс Ринс ще определят всеки състезател с машината, която ще кара. Това ще бъде преди пресконференцията на MotoGP преди старта в четвъртък.


Next Post

Гран При на Катар влиза в календара на Формула 1 още от този сезон

Катар ще приеме кръг от Световния шампионат във Формула 1 още този ноември, обявиха официално организаторите. Състезанието на пистата „Лусаил“ ще се проведе от 19 до 21 ноември. Гран При […]