юни 23, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Огромен пожар бушува на пистата за MotoGP в Аржентина

Част от сграда с боксовете на пистата „Термас де Рио Хондо“ в Аржентина пострада при огромен пожар, който избухна през нощта.

Точната причина за пожара не е известна, но той се е разраснал във ВИП зоната на сграда на боксовете. Пламъците са били виждани от километри, като заради огромните ветрове тяхното потушаване е много трудно. В момента с тях се борят няколко пожарни екипа, от различни селища в района.

Точният размер на щетите не е известен, като това ще стане ясно след потушаването на пламъците. Освен ВИП крилото, в близост до пламъците още са и прес центъра, както и музеят на трасето, който има много скъпи автомобили и мотоциклети като експонати. Според информации в местните медии, пожарникарите правят всичко възможно да спасят възможно най-много от скъпоценните експонати.

„Термас де Рио Хондо“ е домакин на Гран При на Аржентина в клас MotoGP от 2014 година насам. Миналогодишното състезание на трасето бе отменено заради коронавирус пандемията, докато тазгодишното, което трябваше да се проведе на 11 април бе отложено отново заради пандемията. Надпреварата обаче е малко вероятно да бъде проведена на по-късен етап от сезона, заради твърде многото кръгове в него и почти сигурно за втора поредна година няма да се проведе.