Осмо място за Теодор Кабакчиев в предпоследния кръг от световното първенство по хард ендуро “24MX Hixpania Hard Enduro”

Криси ИвановаТеодор Кабакчиев завърши на 8-мо място в предпоследния кръг от световното първенство по хард ендуро за този сезон – “24MX Hixpania Hard Enduro”, който се проведе  в Агилар до Кампо.

Победител в тази трудна надпревара стана Алфредо Гомес. Втори завърши лидерът в генералното класиране за сезона Били Болт. Трети финишира вторият в подреждането Мануел Летенбихлер.

Алфредо Гомес: „Щастлив съм да спечеля нова победа тук. Тя е още по-ценна защото е на родна земя. Успях да усетя подкрепата на семейството и приятелите си. Не стартирах по най –добрия начин, но след това поведох и зададох високо темпо, като не позволих да ме изпреварят. Много съм щастлив“

Били Болт: „Направих много грешки и използвах много енергия днес. По -късно, по време на зареждането с гориво, направих някои промени в мотора и всичко тръгна много по -добре, успях да увелича разликата си с Мани и дори се сближих до Алфредо. В последната обиколка направих грешка и надеждите ми за победа изчезнаха. Без тази грешка можех да се опитам да атакувам при последното изкачване. Алфредо беше на друго ниво в това състезание”

Мануел Летенбихлер:„Днес бях малко притеснен. Състезанието мина добре, миналата седмица бях доста болен и не бях 100% физически подготвен, но съм много щастлив да завърша на подиума. Третото място е добро постижение, успях да настигна Били и Алфредо. Днес Алфредо беше на друго ниво. Първенството стана още по -интересно сега, когато загубих още две точки ”.

Интересното в тази надпревара е, че тя започва от … пещера! Стартът е наистина уникален. За да стигнат до моторите си, състезателите застават на старт в стил “Льо Ман”, после се втурват към пещера, промушват се през тесния й вход и едва тогава се качват на моторите си.

Последното изкачване на “24MX Hixpania Hard Enduro” предоставя спиращ дъха финал. Самото състезание “The Lost Way” е тричасов двубой между състезателите, но последното изкачване се прави само веднъж в края на деня,-просто защото е много трудно.

В генералното класиране за сезона продължава да води Болт с актив от 87 точки, следван от Летенбихлер с 84. Тройката допълва Уейд Йънг със 71 точки. Теодор Кабакчиев, който се състезава в шампионата на планетата с подкрепата на Econt e 9-ти с 26 точки.

Next Post

MXGP: С невероятна победа на Гайсер и Honda в Германия си връщат Червения плакет

Тим Гайсер от екипа HRC постигна невероятно представяне на трасето в Тойшентал, като не само спечели общата победа в Гран при на Германия, но и си върна и лидерската позиция […]