февруари 1, 2023

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Оспорван първи ден на пистата край Серес

Оспорвани битки, изпреварвания, борба до последния метър за призовите места имаше в изобилие в първия ден на пистата край Серес, Гърция – 13-ти кръг от BMU Euro Road racing championship 2022. След стартовете в събота отборната титла отиде при Турция, пред отборите на България и Гърция.

В общия клас SP 125/SSP 300 победата грабна Мерт Конюк от Турция, пред Патрик Паскота и Разван Теодореску от Румъния. От нашите с най-предно класиране е Лорен Венков от „Въжаров рейсинг тийм“ с „Yamaha“ – 6-ти, Виктор Стоянов от „Еконт рейсинг тийм“ с „Yamaha“ е 10-ти, Геновева Кънева от МК „Боляри“ с „Yamaha“ е 11-та, Мартин Найденов и Румен Димитров от (и двамата от „СБ мото рейсинг тийм“ с „Kawasaki“) са съответно 12-ти и 13-ти. При 125-кубиковите успех записа Пламен Христов от МСК „Плевен“ с „Aprilia“. Шампионът на Испания в клас Мото 4 Никола Мирославов уважи състезанието на пистата в Серес, като се включи в надпреварата в клас SSP 300. Никола кара извън класирането, но използва възможността да изпробва новия си мотоциклет Beon, с който ще кара през следващия сезон в пистовия шампионат на Испания в Pre Moto 3.

Във Formula 600 Аспарух Йорданов от „СБ мото рейсинг тийм“ с „Kawasaki“ зае 3-то място, след победителя Муамер Каракая от Турция и Христиан Бузалковски от Северна Македония. Останалите ни представители – Митко Митков от „СБ мото рейсинг тийм“ със “Suzuki“ е 5-ти, Ангел Траков от „АИТ рейсинг тийм“ с „Yamaha“ – 6-ти, Норман Димитров от „Камикадзе рейсинг тийм“ с „Yamaha“ – 7-ми, Николай Денев – 8-ми, Николай Петров от „Еконт рейсинг тийм“ с „Yamaha“ – 9-ти, Йосиф Христов – 10-ти, Ангел Луканов от „Хела мото спорт“ с „Honda“ – 12-ти, Тодор Николов от „Камикадзе рейсинг тийм“ с „Yamaha“ – 13-ти, Йордан Пашев от „Въжаров рейсинг тийм“ с „Honda“ – 16-ти Борислав Рачев – 17-ти.

Петър Бакалов от „СБ мото рейсинг тийм“ с „Honda“ завърши на 3-та позиция във F 1000, а след него се нареди Велислав Марков от „НСА моторспорт“ с „Kawasaki“. Победител в класа стана Синиша Кочовски от Северна Македония, а втори е Александър Ивкович от Сърбия. Другите българи – Цветелин Пенчев от МК „Боляри“ със „Suzuki“ е 6-ти, Валентин Георгиев от „Камикадзе рейсинг тийм“ със „Suzuki“ – 8-ми, Бойко Божинов от „Зедмото“ с „Yamaha“ – 9-ти, Пламен Бонев от МК „Боляри“ с BMW – 12-ти, Симеон Сираков от „Еконт рейсинг тийм“ със „Suzuki“ – 13-ти, а Илия Илиев от „Въжаров рейсинг тийм“ с BMW – 21-ви.

В SSP 600 Михаил Иванов от „М78 рейсинг тийм“ с „Yamaha“, Марио Ашминов от „Еконт рейсинг тийм с „Kawasaki“ и Аксел Исмаил от СК „Кранк пауър“ с „Yamaha“ са съответно 7-ми, 8-ми и 9-ти. Победител стана Алекс Папагеоргиу от Гърция, пред Йонел Паскота от Румъния и Фуркан Йърилмаз от Турция.

Победата по категоричен начин взе Мартин Чой от „Еко БМВ МС 77 рейсинг тийм“ с BMW в клас Superbike, който не позволи да бъде изпреварен от съперниците си. Втори е неговият съотборник Кристиан Наполи с „Yamaha“, а трети е Милен Георгиев от „СБ мото рейсинг тийм“ с „Yamaha“. Красен Кънчев от „КК 9 рейсинг тийм“ с BMW е 7-ми, Боян Бончев от „Байк билд рейсинг“ с BMW – 8-ми, Димитър Митов от МК „Боляри“ с BMW – 9-ти, а Денчо Караиванов от „Кранк пауър“ с BMW – 17-ти.