Отборът на България завърши на 18-то място в Световната купа на нациите по мотокрос

Криси Иванова

Отборът на България в състав Петър Петров, Майкъл Иванов и Николай Малинов завърши на 18-то място в надпреварата за Световната купа на нациите по мотокрос.

Нашите момчета нямаха ден на трудното и кално трасе Мантова в Италия. Техниката също предаде състезателите ни, които в отделните маншове заеха места след 30-то като така събраха 170 наказателни точки.

В изключително оспорвана битка Световната купа стана притежание на домакините от Италия. Водени от звездата си Антонио Каероли те набраха 37 наказателни точки.

Втори само с точка повече – 38 точки се класираха мотокросистите на Нидрландия с друго голямо име в редиците си – Джефри Херлингс, а трети с 39 завършиха тези на Великобритания.

Самото участие на нашите момчета в А финала на това толкова престижно и трудно състезание е голям успех. За тях това е дебют в този формат на Световната купа.Next Post

Първа победа за Мирослав Ангелов в рали „Сърбия“

Екипажът на „Мегапорт Рейсинг“ Мирослав Ангелов и Георги Гаджев с Skoda Fabia Rally 2 Evo записаха убедителна победа в рали „Сърбия“, част от първенството на България  и ERT  на FIA […]