юни 23, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Отлични резултати за българските състезатели в НШ по мотокрос на Румъния

Отлични резултати записаха българските състезатели по време в  първия кръг на националния шампионат на Румъния по мотокрос, което се проведе на трасето TCS Racing Track, Чиопани до Букурещ.

Дани Цанков от “М6 Ямаха Рейсинг Тийм” и Венцислав Тошев от “Мото Спорт Варна” си размениха по един манш в клас МХ85, но в крайна сметка победата взе Цанков.

В МХ50 mini Николай Павлов от “М6 Ямаха Рейсинг Тийм” зае 2-то място, а Християн Георгиев от “Мото Спорт Варна” беше 3-ти в първия манш в MX2 Junior, но падна във втория и не успя да завърши състезанието.

„Много се радвам, че имахме възможност да участваме на тази надпревара. Състезанията  много ни липсват. Трудно е да се подготвяме при положение, че старта на националния ни шампионат вече се отлага два пъти.

В класМХ 50 mini Николай Павлов, както обикновено започна по бавно на непознатото трасе. С напредването  на деня започна да кара много добре и завърши на втора позиция.

Дани Цанков продължава да тренира с мотоциклет 85 куб. см.  Това е второ състезание за него. И двата манша стартира добре, но се налагаше да атакува първото място. Направи и някои грешки, но въпреки това спечели състезанието. В отделните маншове се класира второ и първо място“, заяви специално за Motosport.bg главният мениджър на “М6 Ямаха Рейсинг Тийм” Мартин Тодоров.