юни 23, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Отмениха “24-те часа на Льо Ман”

От Международната мотоциклетна федерация (ФИМ) обявиха, че тазгодишното издание на мотоциклетните „24 часа на Льо Ман“ няма да се състои, поради натовареността на болниците във Франция.

Състезанието, в което участие трябваше да вземе и българинът Мартин Чой, бе предвидено за 17 и 18 април, но невъзможността на организаторите да гарантират сигурността на участниците доведе до решението за неговата отмяна. То трябваше да е първи кръг за сезона в Световния шампионат по издръжливост на ФИМ, като от федерация заявиха, че все още не е ясно дали няма да бъде намерено място в календара за надпреварата на по-късен етап. Step 1: Include the JavaScript SDK on your page once, ideally right after the opening послание tag.

Step 2: Place this code wherever you want the plugin to appear on your page.

En accord avec la Préfecture, la FIM – Fédération Internationale de Motocyclisme, la Fédération Française de…Публикувахте от 24 Heures Motos в Петък, 2 април 2021 г.

От Автомобилния клуб на запада (ACO), който е главен организатори както на автомобилната, така и на мотоциклетната версия на френската класика вече отложиха състезанието при автомобилите с два месеца, като то трябва да се проведе на 21 и 22 август.

Съдбата на Гран При на Франция в клас MotoGP, което трябва да се проведе на „Льо Ман“ все още не е уточнена. Френският кръг в кралския клас е предвиден за 16 май, като това дава надежди на организаторите за неговото провеждане, дори и това да се случи пред празни трибуни. От днес Франция влиза в четириседмичен локдаун заради пандемията от коронавирус, като той е другата по-голяма причина за отмяната на мотоциклетните „24 часа на Льо Ман“.