юни 23, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Отрихме мотосезон 2021!

Тръгнахме! С традиционното шествие по улиците на София започна мото сезон 2021. Започна от храм паметника Св. “Александър Невски” до Националния исторически музей. Мотото тази година е “По пътя има място за всички”, като призивът е за повече толерантност и отговорност.

Започна се с водосвет. После, при изключителен строг ред и дисциплина колоната на мотористите премина по “Цариградско шосе”, бул. “Черни връх”, та до Бояна.

В колоната отново бяха хиляди мотоциклетисти. Имаше познати лица, стари приятели… И най-вече радостни усмивки. Пред НИМ в Бояна пък имаше традиционните забавления.  Всички си пожелаха безаварийно, дълги пътувания и повече изминати километри.  

Във връзка с откриването на мотосезона пътната полиция започва нова акция. Тя е за мястото, на което мотористите слагат регистрационните си табели. Те ще бъдат снимани в гръб, за да се вижда кой с какъв номер кара. Глобата за неправилно поставен номер е до 300 лева, водач може да остане без книжка за половина година. Акцията ще продължи до другата сряда.

Освен откриването днес в София, мотосезонът ще бъде открит този уикенд и на други места – Петрич, Монтана, Берковица, Нова Загора…

Снимки LAP.bg