април 16, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

От второто място на пътя Еванс извлича позитиви от представянето в Швеция

Уелсецът пострада в снежните условия в челото на полето през първия пълен ден от зимния кръг на Световния рали шампионат, но се върна обратно, за да завърши втори в генералното класиране и да вземе най-много точки от състезанието в Умео.

“Уикендът беше много нагоре-надолу”, каза Еванс. “Не изглеждаше много добре в петък, когато имахме трудна работа с позицията ни на пътя. Но успяхме да се справим с нея, което според мен беше важно, и това ни даде възможност да се изкачим отново нагоре в класирането.”

 

Говорейки за положителните моменти, Еванс добави: “Когато условията ни подхождаха, темпото ни беше доста добро и в крайна сметка успяхме да спечелим няколко добри точки. Мисля, че вероятно трябваше да спечелим етапа [Wolf] Power Stage, но в края допуснахме няколко грешки. Все пак, от мястото, на което бяхме в началото на уикенда, и от това, че излязохме с добър брой точки, мисля, че можем да бъдем достатъчно доволни.”

Резултатът на Еванс от втория кръг го оставя само на три точки зад водача в таблицата Тиери Ньовил, който се отправя от дълбокия студ на Швеция към печените равнини на Африка.