май 24, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

От ФИА разглобили на части болида на Валтери Ботас след Гран При на Бахрейн

От техническата комисия на Международната автомобилна федерация (ФИА) са прекарали три часа в разглобяване на болида на Валтери Ботас от отбора на Мерцедес след финала на Гран При на Бахрейн във Формула 1. Финландецът финишира трети на пистата „Сахир“ при откриването на сезон 2021 и от ФИА са избрали да разглобят на съставните части болида му, за да проверят дали всичко по него отговаря на правилника.

„Във ФИА решихме да направим още по-трудни всякакви опити за измами. Финиширалият на трето място болид на Валтери Ботас бе подложен на щателна проверка и разглобяване на отделни елементи в продължение на три часа. Правим това, за да бъдат отхвърлени всички съмнения, като това ще се отразява добре и на отборите, които са обвинявани без съществени доказателства“, коментираха случилото се от техническата комисия на ФИА. 

„Преди трябваше официално да бъде сигнализирано за съмнения от страна на отборите, а сега ние сами ще правим постоянни проверки на случаен принцип през целия сезон“, завършиха от техническата комисия.