февруари 1, 2023

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Официално: Биното и Ферари се разделят

Ферари официално обяви, че Матия Биното напуска „черните кончета“. От Скудерията потвърдиха, че Биното остава на работа до края на календарната година, а търсенето на негов наследник продължава. Спекулациите за заместник на Биното вървят от месеци.

„Със съжаление трябва да обявя, че реших да приключа съвместната ни работа с Ферари. Напускам компанията, която обичам, от която съм част в последните 28 години, като знам, че съм положил всички усилия, за да постигна поставените ми цели. Оставям един сплотен и растящ екип”, се казва в изявлението на Биното.

„Ферари разполага със силен тим, който може да постигне и най-високите цели, желая им всичко най-хубаво оттук нататък. Мисля, че е правилно да предприема тази стъпка в този момент, въпреки че това решение беше много трудно за мен. Искам да благодаря на всички в състезателния департамент, които споделиха с мен това пътешествие, в което имаше много трудности, но и много радост”, допълни Биното.

 

Очаква се, че той няма да може да работи във Формула 1 поне 6 месеца, а интерес към него имат поне 4 отбора, сред които Алпин и Астън Мартин. Все още не е ясно кой ще заеме поста му във Ферари.

Източник: Gong.bg