юни 23, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Пазарният успех на Peugeot 208 Rally4 расте

Почти година след продажбата на първия автомобил, 100-ният PEUGEOT 208 Rally4 ще бъде доставен на своя нов собственик тази седмица в Перу. PEUGEOT Sport отбелязва големия успех на своя най-нов „бестселър“, с който завоюва както Френския рали шампионат на макадам, така и италианския в клас автомобили с две задвижващи колела през 2020 г.

Тази година изгряващите звезди и пилотите ще имат възможността да се борят за 2WD слава в не по-малко от седем състезания за купи из цяла Европа и Латинска Америка -преодолявайки голямо разнообразие от специални настилки. Разработен в хода на кампанията през 2019 г., PEUGEOT 208 Rally4 се възползва от богатияопит на инженерите на PEUGEOT Sport, което го правибезспорен еталон в ралитата със задвижване на две колела. Независимо от последвалата глобална пандемия, която засегна значително света на моторните спортове през 2020 г., PEUGEOT 208 Rally4 направи повече от 250 рали старта в 18 различни държави от Европа до Латинска Америка.

Въпреки че кампанията за 2020 г. беше отложена с почти шест месеца, PEUGEOT Sport все пак успя да задоволи очакванията на своите клиенти, като достави нови автомобили с бързи темпове като достигна 100 броя PEUGEOT 208 Rally4, готови да преминат етапите. Най-новият автомобил е на път да бъде доставен на отбора Castro Yangali Team в Перу тази седмица и ще демонстрира възможностите си в наскоро създаденоторали PEUGEOT 208 Rally Cup Перу. Вече широко признат за еталон в състезанията със задвижване на две колела, PEUGEOT 208 Rally4 е идеалният избор за пилоти, които се стремят да изкачат върховете на спорта. 

След успеха на PEUGEOT 208 Rally Cup Франция и Иберия (Испания и Португалия) през 2020 г., Италия, Унгария, ЧехияиПеру също ще бъдат домакини на състезания тази година, предоставяйки възможност на всички пилоти на PEUGEOT 208 Rally4 да се състезават в едноот официалнитесъстезания за купатана марката и да се възползват от многобройните награди, предлагани от PEUGEOT Sport и неговите партньори.

В първо по рода си партньорство Белгия и Люксембург стартираха безпрецедентно състезание за купас участието на PEUGEOT 208 Rally4 и Opel Corsa Rally4, разработени от Stellantis Motorsport, в рамките на календар, състоящ се от пет ралита.Окуражен от тази бързо нарастваща популярност и все по-съпричастен с очакванията на своите клиенти, PEUGEOT Sport ще продължи да усъвършенства 208 Rally4 през сезона, за да гарантира, че той остава предпочитания рали автомобилв категорията със задвижване на две колела, като същевременно свежда необходимия бюджет до минимум.