април 19, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Пак прекроиха календара на WorldSBK за 2021 г.

Световното първенство по супербайк за 2021 г. отново направи промени  в предварителен календар. Заради ситуацията, свързана с Covid-19, отново се наложиха корекции. Надпреварата обхваща четири континента, календарът на WorldSBK има освежен облик за предстоящата година и битката за титлата обещава да се проведе до самия край на сезона.

Понастоящем 13 кръга са във временния календар, като последният 13-и е в Австралия, в момента без дати. Индонезия планира за завръщане за първи път от 1997 г., докато Ещорил ще бъде част от двойния старт на Арагон. Първите девет кръга на шампионата са в Европа. Те ще са в цяла Европа

На Моторланд Арагон в Испания от 21 до 23 започва шампионата, а след след седмица, в края на май е кръга на Ещорил. Следващата седмица има връщане в Мизано и Донингтън Парк. На последната писта е само за клас WorldSBK.

След това идва 4 юли – холандският кръг в Асен е 5-и в разгара на европейското лято от 23 до 25 юли.Следва чисто ново място пистата в Навара, в Испания, от 20 – 22 август. Това ще разнообрази серията от състезания на различна испанска писта. Френският кръг има леко променен слот в началото на септември. Шестият кръг, последван две седмици по-късно от Каталуния.

Португалският кръг в Портимао е в началото от октомври. Това ще бъде първото тройно изпитание в WorldSBK за повече от 20 години.Последните три кръга на шампионата ще се проведат извън Европа. Аржентина е първата страна, а пистата – Сан Хуан Виликум. Това е преди Индонезия да се завърне и пистата Мандалика по улиците на града. Трасето дебютира в WorldSBK и подлежи на хомологация.

Пистата в Австралия на Филип Айлънд е във временния календар. Тя подлежи на договор, но тепърва ще бъдат определени дати към края на годината. Неевропейските състезания ще се провеждат само с класове WorldSBK и WorldSSP.