Пеко Баная ще използва една от тайните на Валентино Роси през 2022 година

Hristo Genchev

Звездата на тима на Дукати в MotoGP Франческо Баная заяви, че ще се опита да се наслаждава повече на състезателните уикенди в кралския клас през 2022 година като загатна, че това е била една от тайните на неговия ментор и седемкратен шампион Валентино Роси.

По думите на самия Баная именно след надпреварата на „Моторланд Арагон“ той е започнал да се наслаждава на всяка една част от състезателните уикенди.

„За мен победата в Арагон беше невероятна. Първата победа, след невероятна битка с Марк. Наслаждавах се на целия уикенд. От този момент започнах да се наслаждавам още повече на уикендите, на всяка сесия и това ми помогна в последната част от сезона.

Марк Маркес, Франческо Баная

„Трябва да работя върху това да съм винаги концентриран и да се забавлявам. Мисля, че това беше тайната на Валентино, той се наслаждаваше всеки път когато бе на мотора. Със сигурност Арагон промени нещо в моето мислене и моята кариера. Ще се постарая винаги да се чувствам така“, заяви Баная.

 


Next Post

Мотолексикон с Марио Ашминов №50 клас SSP600

Гост в рубликата “Мотолексикон с Motosport.bg” e Марио Ашминов №50 пистов състезател в клас SSP600. Ето как отговори на нашите въпроси: Какъв беше сезон 2021 през твоя поглед и ако […]