май 24, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Пилотите на Peugeot за световния шампионат по издръжливост (WEC) зад волана на 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED

Първите доставки на 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED стартират във Франция. WEC пилотите на марката са сред първите клиенти, които ще носят цветовете на Peugeot зад волана на този високопроизводителен автомобил. Лоик Дювал, Кевин Магнусен, Пол ди Реста, Микел Йенсен, Густаво Менезес и Джеймс Роситър са избрали 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED за своите пътувания, защото предлага уникални усещания и изживяване при шофиране.

508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED съчетава експертен опит на инженерите на PEUGEOT SPORT и технологични възможности. Със силов агрегат с 360 к.с. това е най-мощният сериен автомобил, създаван досега от PEUGEOT. И тъй като удоволствието от шофирането е в основата на ДНК-то на марката, инженерите на PEUGEOT SPORT са адаптирали шасито на 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED, за да постигнат комфорт и пътно поведение на високо ниво.

Проектиран от PEUGEOT SPORT във Версай и произвеждан в Мюлуз, Франция, този автомобил е наличен за поръчка от обявяването на завръщането на PEUGEOT в Световния шампионат по издръжливост (WEC) в новосъздадения клас LMH (Le Mans Hypercar). Пилотите на WEC ще получават доставките на своите 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED във версия седан или SW.

Джеймс Роситър и Густаво Менезес посетиха дилърството Groupe Chopard в Ница, за да видят автомобила си, докато Пол ди Реста получи ключовете си в PEUGEOT SPORT в Сатори и споделя своите първи впечатления: „Наистина се наслаждавам на своя 508 Peugeot Sport Engineered…Перфектният автомобил и за семейството, като същевременно създава усещането, че е добре проектиран автомобил за някой като мен. Харесва ми, че е разработен в същия завод като състезателния автомобил. Също така използвам предимно електрическия хибрид в града, откакто се върнах след получаването на автомобила. Детските седалки също пасват.“

Джеймс Роситер, любител на спорта и далечните разстояния, добавя: „Наистина съм впечатлен от някои от настройките, които са направили, особено контрола на возията, амортисьорите и електронното управление. То може да отговори индивидуално на вашето шофиране и да промени поведението на автомобила, за да се адаптира към всяко състояние и вашия стил на шофиране. За мен това е нещо, което отвежда Peugeot Sport на друго ниво. Хубаво е да усетите мощността, въртящия момент и незабавната реакция на електрическия мотор. С версията SW мога да сложа отзад велосипеда или борда си. Всяка сутрин мога лесно да пътувам навсякъде с играчките си, което е огромно удоволствие за мен.“

Лоик Дювал, Кевин Магнусен и Микел Йенсен скоро ще получат своите 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED в държавите, където живеят – Швейцария, Дания и Австрия.

Поръчките на модела в България ще бъдат отворени на 1 май 2021 г