Пилот от Moto3 с тежко наказание след Гран При на Америка

Криси Иванова

Младият турски пилот Дениз Ончo получи сериозно наказание след инцидента, който той предизвика във вчерашната Гран При на Америка в клас Moto3 на световния шампионат по мотоциклетизъм на писта.

Пилотът на Tech 3 KTM засече Йереми Алкоба на дългата права между завои 11 и 12 в третата обиколка на възобновеното състезание на „Пистата на Америките“. Това доведе до верижна катастрофа, в която пострадаха още Андреа Миньо и лидерът в шампионата Педро Акоста.

За щастие и тримата пилоти се разминаха без сериозни наранявания, но количеството отломки по трасето наложиха второ спиране на състезанието. Това доведе и до неговия край, тъй като нямаше достатъчно време за нов рестарт преди надпреварите в Moto2 и MotoGP.

А заради ролята си в инцидента Ончo получи забрана да участва в следващите два състезателни уикенда в световния шампионат. Това означава, че турският пилот ще пропусне надпреварите за Гран При на Емилия-Романя на „Мизано“ на 24 октомври и Гран При на Алгарве на „Портимао“ на 7 ноември. Все пак наказанието не слага край на сезона на 18-годишния състезател, тъй като той ще може да участва в Гран При на Валенсия на „Рикардо Тормо“, която ще се проведе на 14 ноември и ще бъде последен старт за кампанията в световния шампионат.Next Post

Формула 1 ще има повече спринтови състезания през 2022 година

Изпълнителният директор на Формула 1 Стефано Доменикали разкри в интервю пред Sky Sports, че сезон 2022 ще задържа повече спринтови квалификации спрямо настоящата кампания. По думите на италианеца поне в […]