февруари 4, 2023

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Пламен Стайков печели рали-спринт „Пампорово“

Пламен Стайков и Рафи Кадир с Skoda Fabia R5 спечелиха рали-спринт Пампорово 2022. Пилотите на АСК Флат-Аут бяха най-бързи и в четирите етапа на надпреварата, която се прави за втора поредна година.

Втори, на 1:10 мин. бяха Костадин Щерев и Николай Арабаджиев със Subaru Impreza STI. Подиумът допълни Антон Титов с Skoda Fabia R5 на 2:10 мин.

В най-оспорвания клас RC4 първи бе екипажът Екатерина Стратиева и Георги Аврамов с Opel Corsa Rally 4. Те бяха 4-и в генералното класиране. След тях се класираха Никола Мишев и Петър Сивов с Peugeot 208 Rally 4.

В клас RC5 победата грабнаха Петър и Любка Йорданови с Hyundai i20 Coupe. Първи  в НС3 стана видинския екипаж Иван Иванов и Румен Иванов с Honda Civic. Това бе прекрасен подарък за рождения ден на Иван Иванов, който бе в деня на състезанието.

Анджелина Попова, която е само на 18 години, взе купа от организаторите за дебют. Тя издържа на тежките атмосферни условия – ниски температури и мъгла. Те затрудниха и останалите, доста по-опитни състезатели.

Ралито бе обявено за асфалтово и организаторите от АФБ, заедно с Пампорово АД, Община Чепеларе, Община Смолян и СБА, се бяха погрижили трасето да е идеално изчистено. От съображения за сигурност преди началото на първия етап пилотите получиха право да преминат опознавателно по трасето преди да вземат решение с какви гуми да стартират и да проверят за последно трасето.

Снимки Атанас Марков и Асен Илиев