май 24, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Повече от 10 години Лехчево събира най-добрите в мотокроса

Тече усилена подготовка за състезанието в Лехчево, работи се по обезопасяване и изграждане на трасето, което трябва да добие състезателен вариант и да приеме състезателите тази събота и неделя. Това каза за motosport.bg Цветан Енчев от клуб МХ „Лехчево“. От 10 години Лехчево е домакин на атрактивното състезание, което събира в месността „Кунов гложак“ всички любители на моторните спортове. Това ще бъде единадесетотото състезание, а миналата година участие са взели над 116 пилоти. Записванията за тази година текат и в момента. Проявен е интерес и от румънски отбор, който все още не е потвърдил присъствието си, но се очаква и това да се случи.

Състезанието започва тази събота / 13 април /, когато ще се проведат свободни тренировки и квалификации. Официалният старт е в неделя / 14 април / от 10:00 часа. Тогава мотористите ще се състезават по трасе с дължина 1, 800 м. и ширина 9 м. Осем класа ще вземат участие в мотокрос състезанието, а очакванията са за безаварийно протичане на мероприятието, адреналин за участници и публика и положителни емоции за всички присъстващи.

Традициите на Лехчево в мотокроса показват, че пилотите харесват пистата и се връщат всяка година, с което населеното място утвърждава позициите си в родния мотокрос.

Надяваме се и тази година всичко да е наред, да се забавляваме, да направим едно добро състезание и да се поздравим с успех, допълни още Цветан Eнчев. 

Деница Герчева