юни 23, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Порше и Фолксваген обмислят възможността да започнат дейност във Формула 1

Автомобилните производители Порше и Фолксваген обмислят възможността да започнат дейност във Формула 1, ако следващите правила за двигателите, предвидени за 2025 година, промотират използването на биогорива. Това съобщава ВВС.

  
Формула 1 вече планира до 2025 да премахне пластмасата за еднократна употреба и множество други еко-мерки, а голямата цел на шампионата е да постигне въглеродна неутралност до края на десетилетието. Това може да се случи с хибриден двигател с нулеви въглеродни емисии, а този план допада на Порше и Фолксваген.

“Ако тези намерения бъдат реализирани, ние ще обсъдим следващите ни стъпки в моторните спортове. Порше и Фолксваген следят внимателно постоянно променящите се тенденции във всички състезателни серии. В това число попадат и очакваните промени в двигателите на Формула 1 от 2025”, заяви вицепрезидентът на Порше Моторспорт – Фритц Енцингер.

Формула 1 започна тестовете на новите горива от биомаса през миналата година.

“Първата стъпка е да начертаем план с конкретни стъпки за въвеждането на хибридни двигатели. Целта ни е да намалим вредните емисии и да има истинска полза от моторните състезания”, каза директорът от Формула 1 Рос Браун през месец декември.

“Смятам, че крайният резултат може да бъде постигнат със следващата генерация от двигатели, която може да съвместява хибридна технология и биогорива”.